Afvallen doe je in de keuken. Fit worden doe je in de gym!

Food, Health, Sport  /   - 

Wat ik me de kreet uit de titel bedoel, leg ik je hieronder uit.

Het is januari, en dat betekent dat veel mensen weer op dieet gaan en.of zich uitleven in de sportschool in het kader van goede voornemens. Maar vaak zie ik dat de wil er wel is, maar de aanpak niet helemaal juist is, waardoor die goede voornemens in februari al weer van de baan zijn. Vriendinnen volgen bijvoorbeeld ineens een streng dieet en rennen zich suf, in de hoop een gezonder en sportiever lichaam te krijgen. Ik merk dat sommige mensen afvallen, sporten en diëten vaak zien als dingen die bij elkaar horen. Alsof het één niet zonder het ander kan. Maar dat is niet altijd zo. Wil je afvallen, gespierder en/of gezonder worden of misschien wel allemaal, dan is het handig om van te voren een doel te stellen en een plan te bedenken.

Afvallen doe je in de keuken

Wanneer je enkel wat kilo’s kwijt wil zonder extra uren in de sportschool door te brengen (geen zin / tijd voor de sportschool?) , dan moet je er voor zorgen dat je een negatieve energie balans creëert door je eetpatroon aan te passen. Die negatieve energie balans bereik je door minder calorieën te eten, dan je verbruikt. At je eerder op een dag bijvoorbeeld 2000 calorieën, dan zal je dat moeten verminderen naar bijvoorbeeld 1500 calorieën.

Die negatieve energiebalans creëer je natuurlijk sneller door ook te gaan sporten. Maar ga je meer bewegen, en blijf je ondertussen wel gewoon zakken chips, patat of andere ongezonde ongein eten, dan schiet je met die extra beweging alsnog weinig tot niets op. Wil je afvallen? Dan is een gezond en aangepast eetpatroon je basis. Afvallen begint dus in de keuken. italiaanse groenteschotel i love health boek

Fit worden doe je in de gym

Heb jij een prima gewicht, maar wil je graag je uithoudingsvermogen of spiermassa vergroten? Dan heeft enkel een dieet geen zin. Voor een sportiever lichaam moet je toch echt bewegen. Die beweging is afhankelijk van je doel: Wil je gespierder worden dan is een abonnementje op de sportschool geen overbodige luxe. Hier vind je naast instructeurs die je kunnen begeleiden ook alle gewichten en fitnessapperatuur die jou helpen je doelen te realiseren. Maar wil je juist een betere conditie opbouwen? Dan zal je je moeten richten op duursporten. Denk aan hardlopen, fietsen, of kickboksen. Bij duursporten ligt de focus niet zo zeer op kracht, maar juist op uithouding. Het is de bedoeling dat je dan minsten een half uur tot een uur achter elkaar sport. Zo verhoog je je hartslag, en train je je conditie. Fit worden? Dat doe je in eerste instantie dus door te bewegen. En wanneer je echt fanatieke doelen hebt gesteld. Wil je bijvoorbeeld echt spieren kweken, dan speelt voeding ook een belangrijke rol. Denk aan extra eiwitten voor je spieren bijvoorbeeld. Maar enkel je lichaam fitter maken, doe je door te bewegen. daisy, i love health boek, fitness, krachttraining, gym, fit worden

Afvallen + fit worden

Natuurlijk is dit de beste combi voor een gezond lichaam. Wil je wat kilo’s kwijt? Ga dan voor een gezonder eetpatroon in combinatie met extra beweging. Zorg dat je voeding bestaat uit voldoende koolhydraten, eiwitten en vetten. Haal deze macro’s zoveel mogelijk uit verse en onbewerkte producten. En zorg dat de calorieën die je binnenkrijgt voldoende nuttige voedingsstoffen bevatten. Want de ene calorie is de ander niet. Daar vertel ik je meer over in deze blog. Een gezond eetpatroon (voldoende nuttige calorieën, dus ook niet meer dan je nodig hebt) in combinatie met de juiste training is naar mijn  idee de beste basis voor een gezonder en sportiever lichaam.

Liefs Mirte & Daisy

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *