6 x sporten op Bali

Bali, Sport, Travel  /   - 

Op je luie gat zitten op Bali??? Niks daarvan!!! Nou ja, een beetje dan. Lekker chillen, luieren en relaxen op vakantie hoort erbij. Sterker nog, daar is vakantie gewoon voor bedoeld. Maar, ja er is een maar… het is ook best lekker om gewoon een beetje te blijven sporten als je op vakantie of op reis bent. En op Bali gaat dat dus echt heel goed. In deze blog geef ik je tips hoe, wat en waar je goed kunt sporten op Bali. Sportschoentjes in de koffer en gaan! Daarna is het tijd voor een kokosnoot op het strand. Geniet je er des te meer van, écht! kokosnoot bali daisy

Bali Fit Canggu

Believe me, Bali Fit is verslavend, maar echt! De trainingen zijn hardcore. Maar zo leuk! Trainer Mark is waanzinnig goed. Ik heb al vele trainingen en gyms gedaan en gezien in mijn leven, maar dit is toch echt een top 3 vermelding waard. Misschien zelfs wel een nr. 1 plek… Zo goed! Zoals ik al zei, de trainingen zijn intens. Maar Mark weet precies wat hij doet. Hij heeft jarenlange ervaring (hij is ex-marinier, nou dan weet je het wel). Hij let heel goed op alle deelnemers. Heb je een blessure of pijntje, hij ziet het nog eerder dan dat je het zelf door hebt. Vervolgens geeft hij je aangepaste oefeningen zodat je toch mee kunt doen. De trainingen zijn twee keer per dag, vroeg in de ochtend en aan het eind van de middag. Het is geen standaard gym met apparaten, het gaat om functioneel trainen. Denk TRX-banden, kettlebells, robes, zware ballen en natuurlijk met eigen lichaamsgewicht. Elke training start Mark met een nutritional tip. Zodat je ook echt wat leert, naast zweten tot je erbij neer valt. Elke training is anders, maar wel volgens een bepaalde manier op gebouwd. Veel stretches vooraf en erna. En het middenstuk is knallen. Ik geloof niet dat ik eerder in mijn leven zo stuk ben gegaan tijdens een training, en het nog lekker vond ook. Ha! Mocht dit je afschrikken, dat is nergens voor nodig! Elke oefening kun je op eigen niveau doen. Mark geeft diverse opties, van makkelijk tot moeilijk. Wel wordt er 100% inzet van je gevraagd, wat je niveau ook is. Conclusie: ga op z’n minst één keer naar Bali Fit! Deze nieuwe gym vind je in Canggu. Naast deze training bieden ze ook box fit en yoga aan.

Yoga

Yoga is all over the place in Bali! In elk dorpje – Canggu of niet – vind je diverse yoga studio’s of yoga retreats. In Canggu e.o. vind ik deze plekken fijn:

 • Samadi Yoga
 • Desa Seni
 • The Chillhouse

Wat je natuurlijk ook kan doen is via Surfandyoga.com op zoek gaan naar je yoga (of surf-) lerares/leraar.

Ik weet zeker dat je in de rest van Bali ook overal yoga lesjes kunt volgen. Gewoon even rondvragen.

Surfen

Bali staat over de hele wereld bekend als dé surfspot, zowel voor de beginner als de gevorderde surfer. Je kunt Bali eigenlijk niet bezoeker zonder op z’n minst één keer een poging te hebben gewaagd. Veel plekken in Bali zijn meer geschikt voor de gevorderde surfer, maar in de omgeving Kuta, Seminyak, Canggu kun je ook heel goed als beginner aan de slag. Wel raad ik het je aan om een lesje (liefst meerdere) te doen. Mijn tips voor goede lessen:

 • Bij de locals in Canggu. Deze boys hebben een paar surfboard rental shops op het strand van Batu Bolong. Daar huur je voor 50.000 roepiah (€3,-) voor 2 uur een surfplank. En voor een lesje betaal je rond de 350.000 roepiah (€21,- maar board is inclusief). Mijn leraar is Ayox. Super goede lessen, leuke gast en keihard lachen in het water. Aanrader!
 • The Chillhouse, Canggu. Zie deze blog voor meer info!
 • Ook voor het surfen raad ik je aan om eens op Surf & Yoga te kijken!

Fietsen & mountainbiken

Hoewel ik me voor het gemak voort beweeg op de scooter – bizar hoeveel scooters er in Bali rondrijden – kun je overal ook gewone fietsen huren. Maar wat ook kan, en wat ik écht aanraad, is een mountain bike tour door de rijstvelden: 30 km downhill. Echt te gek! Ik deed dit met Bali Bike Tour, via the Chillhouse in Canggu. Ook hebben ze bike tours op de vulkaan. Die ga ik zeker de volgende keer doen!

Hardlopen

Als je een beetje van het hardlopen bent, moet je echt je hardloopschoenen meenemen naar Bali. Het is heel vlak, dus hardlopen kan overal. Het verkeer kan soms wel wat druk en onoverzichtelijk zijn, dus let daar wel mee op. Dit probleem heb je natuurlijk niet als je lekker over het strand rent. Ik raad je wel aan om het ’s ochtends vroeg te doen of rond sunset (18u), anders is het echt bloedje heet. Mijn ultieme Bali geluksmomentjes heb ik vaak ’s ochtends vroeg als ik over het strand ren met een goed muziekje in mijn oren. Super!

Duiken & snorkelen

Dat kan beide zeker op Bali! Op Bali moet je in Amed zijn. Ik kan je geen tips geven, want ik ben er zelf nooit geweest. Maar op Nusa Lembongan en de Gili eilanden (eigenlijk onderdeel van Lombok) kun je waanzinnig goed duiken! Ik heb vorig jaar op zowel de Gili’s als op Nusa gesnorkeld. Beide heel gaaf. Zo snorkelde ik samen met hele grote schildpadden op de Gili’s. Heel mooi! Maar het aller gaafste was het duiken (18 m diep) op Nusa Lembongan met manta roggen van 4m!! Ja écht, zo groot. Maar zo bijzonder om mee te mogen maken. Ik dook op Nusa Lembongan via Scuba Centre Asia in Mushroom Bay. Een Nederlands stel runt dit duikcentrum.

Ik krijg van veel lezers de vraag of er op een bepaalde plek een gym of yogschool is. Ik weet het eigenlijk alleen van Canggu. Maar ook in de rest van Bali kun je dit overal vinden (Seminyak, Sanur, Kuta, etc.) Gewoon even rondvragen aan locals/expats en je vindt zo een goede sportschool of yoga.

Heb jij nog sportieve tips op of om Bali? Let me know in de comments! xxx Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

 1. Hi! Ik wil heel graag een soort van bootcamp volgen op Bali, nadat ik het ook op Phuket heb gedaan (wellicht ook leuk voor jou! Waarschijnlijk wel iets minder mooie omgeving..). Bali Fit lijkt mij een goede optie, alleen als ik op de site kijk, lijkt het alsof je alleen pakketten kan afnemen inclusief eten en accomodatie. Klopt dat of kan ik ook dagelijks lessen boeken? Ik wil (als het bevalt) prima een abonnement nemen, maar mijn eigen eten etc verzorgen. Ik hoor graag van je, alvast dank!

  1. Hoi Wien,
   Voorheen kon je altijd ook losse lessen boeken. Of een week/maand membership afsluiten. Ik weet niet hoe dat momenteel is. Maar het lijkt mij dat dit nog wel kan. Stuur anders even een mailtje aan hen. dan weet je het zeker! Gr. Daisy

 2. Ik ben een reisje naar Bali aan het plannen voor 15 dagen rond de meivakantie. Ik weet alleen écht niet waar ik heen wil want álles ziet er mooi & leuk uit. Ik wil op 2 a 3 plekken verblijven (en van tevoren boeken). Wat is het leukste om te verblijven? Ubud, Seminyak, Canggu, een gigi eiland, Nusa lembongan, Uluwatu, Sanur, Kuta?
  Liefs!

  1. Hi Cindy!! Leuk dat je dan naar Bali gaat!!
   Tja, wat is leuk…. lastig! ligt natuurlijk helemaal aan je interesses en wat je van een vakantie wilt.
   Mijn persoonlijke voorkeuren zouden zijn: Canggu, Uluwatu en Nusa. Maar dat is omdat je daar overal kan surfen.
   Seminyak is meer stad en wat meer fancy, shoppen, uiteten.
   Ubud is juist heel erg yoga, zen, gezond (hoewel je overal in Bali heel gezond kunt eten)
   En de Gili’s zijn weer heel mooi qua stranden en zo. Gili T party eiland. Meno en Air meer honeymoon.
   Sanur = soort Benidorm (oudere mensen)
   Kuta = soort Llorret de Mar (jonge mensen, coma zuipen, dat werk).
   Hoop dat ik je zo een beetje heb geholpen!

   liefs
   Daisy

 3. Hoi! Ik ben op zoek naar een buitenlandse stageplaats in de fitness! Heb jij naast Bali Fit nog andere gyms in de wereld die je echt tof vind of nog op je lijstje staan? 🙂

 4. I love Bali! Voor een fijne en leuke yoga les is “the power of now Oasis” yoga studio in Sanur een echte aanrader. Elke dag drop-in classes!