Een broodje shoarma, heerlijk! Samen met wat knoflooksaus en wat sla in een pitabroodje, mmm! Maar zeg je shoarma, dan zeg je niet gelijk gezond. Nee, want een standaard broodje shoarma met veel vlees en saus, is ook niet helemaal ILH-proof. Gelukkig zijn we bij ILH heel creatief en proberen we ook aan minder gezonde recepten, een gezonde twist te geven. Dit keer een broodje shoarma a la ILH.
Gezonde shoarma
Ik heb eigenlijk twee gezonde variaties op de standaard variant. De eerste variant is een pita broodje met kikkererwten. Onwijs lekker en erg gezond! Dat receptje vind je hier.
Vivera kip shoarma
De tweede variant maak je met de vega shoarma van Vivera. En dat receptje heb ik hieronder voor je uitgeschreven.
Ingrediënten
(voor 1persoon)
- 150 gram Vivera shoarma
- halve rode paprika in reepjes gesneden
- (Volkoren) pita broodje
- Handje ijsbergsla
Voor de saus:
- 2 el yoghurt
- snufje knoflookpoeder
- snufje zout en peper
Bereiding
1. Bak de shoarma zoals staat aangegeven op de verpakking.
2. Bak de reepjes paprika mee met de shoarma.
3. Doe de pitabroodjes in een broodrooster en rooster ze lichtbruin.
4. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
5. Vul de broodjes vervolgens met de shoarma, paprika en wat ijsbergsla. Top ‘m af met de eigen gemaakte knoflooksaus. Smullen maar!
Eet smakelijk!
Ken jij nog gezonde shoarma recepten? Deel je tips en ideetjes in de comments. Vinden we leuk!
Liefs Mirte
Geef een reactie