VIDEO || Frozen Yoghurt met aardbeien

Ontbijt, Recepten, Toetjes  /   - 

Een barbecue is natuurlijk geen geslaagde barbecue zonder lekker toetje. Eigenlijk is geen enkel diner een echt diner zonder lekker toetje, als je het mij vraagt. Dus wanneer je deze heerlijke frozen yoghurt met aardbeien ook maakt – zelfs als ontbijtje is ‘ie meer dan geschikt! – het is altijd een succesje. Want: simpel, gezond en snel!

Frozen yoghurt is een hele gezonde vervanger van ijsjes. Het bevat namelijk zeer weinig vet en calorieën (mits je ‘m zelf maakt en voor gezonde ingrediënten kiest – dus geen slagroom en suiker!). Een barbecue is vaak al zo’n ‘vreetfestijn’ dat een lekker licht toetje wel zo prettig is.

Ik maakte met Maaike van Furrow.nl een aantal gezonde barbecue receptvideo’s, waarvan deze frozen yoghurt er één van is! De vorige video vind je hier.

Ingrediënten frozen yoghurt

  • 250 gram diepvries aardbeien
  • 200 gram yoghurt*
  • Handje muntblaadjes
  • Paar verse aardbeien

Bereiding frozen yoghurt

Zie video hierboven!

Klein – STOM!! – detail: ik vertel dat je altijd eerst de vloeistof in je blender moet doen i.v.m. spetteren van de overige ingrediënten die je toevoegt. Maar dat moet natuurlijk PRECIES ANDERSOM ZIJN! Hahaha! Ik leg het precies verkeerd om uit… so you know: eerst de vaste ingrediënten, dan de vloeistof! frozen yoghurt aardbei barbecue daisy bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

    1. Voor ongeveer 2-3 personen. Je kunt er ook bevroren banaan doorheen doen. Dat is goedkoper dan aardbei. En geeft een zoete, maar neutrale smaak eraan. Succes!