Zomerse overnight oats

Ontbijt, Recepten  /   - 

Eigenlijk is het in de zomer misschien wel ietsiepietse te warm voor zo’n dampende bak havermoutpap in de ochtend. Maar omdat we niet zonder havermout willen en kunnen is de overnight versie heel geschikt voor de zomer. Deze wordt namelijk koud geserveerd, want je laat ‘m een nachtje in de koelkast staan. Ook nog eens handig voor trage harries in de ochtend. Je doet de avond ervoor namelijk bijna al het werk en ’s ochtends hoef je ‘m alleen nog maar uit de koelkast te pakken en op te eten.

Het receptje is van Sanne van Rooij, van vegan blog Livingthegreenlife.nl.

Ingrediënten Zomerse overnight oats

  • 150 ml plantaardige melk
  • 5 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel boekweitgrutten
  • 4 eetlepels chia zaad
  • 1 eetlepels dadelsiroop*
  • 2 eetlepels kokos flakes

*Je kunt ook honing gebruiken, maar dan is het natuurlijk niet meer vegan. Of gebruik helemaal geen zoetmiddel, als je zoals ik niet echt van zoet houdt!

Bereiding Zomerse overnight oats

  1. Meng in een een weckpotje of ander bakje alle ingrediënten en roer deze goed door elkaar.
  2. Sluit het potje af en schud een paar keer goed.
  3. Zet je overnight oats een nachtje in de koelkast.
  4. Eet s’ochtends met toppings naar keuze: fruit, superfoods en/of noten.

Geniet ervan! Zomerse overnight oats

Wat is jouw favoriete overnight oats samenstelling? Ben altijd erg benieuwd naar jullie tips en ideetjes! xx Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Ik had ‘m al gezien bij Sanne! Ziet er heerlijk uit hoor. Enne, call me crazy. Ik heb van de week warme havermout gegeten. Met appel, kaneel en rozijnen haha. Had er zo’n zin in