Warme rijstpudding met bessen!

Ontbijt, Recepten, Toetjes  /   - 

Zo’n heerlijk warm bakje griesmeelpudding volgens oma’s recept? Ik hou er van! Maar nog beter (sorry oma), deze warme rijstpudding met bessen van Living The Green Life. Weer een lekker vegan en gezond receptje van Sanne! Dankjewel! Probeer ‘m eens als ontbijt, of natuurlijk gewoon als toetje!

Ingrediënten warme rijstpudding met bessen

voor 2 porties

  • 100 gram rijst
  • 500 ml plantaardige melk
  • 1 tl vanille extract
  • sap van een halve citroen
  • handjevol bevroren bessen
  • 2 eetlepels water

Bereiding

  1. Pak een grote pan met dikke bodem en doe de plantaardige melk en de rijst in de pan.
  2. Breng de melk aan de kook en zet daarna het vuur laag.
  3. Laat de pap 20 minuutjes doorkoken, haal de deksel wel even van de pan anders kookt de rijstpap makkelijk over. Proef even, vind je de rijst nog te stevig dan kan je nog een paar minuten extra koken.
  4. Verwarm in een kleine pan de bevroren bessen met het citroen sap en het water. Laat vijf minuten pruttelen op laag vuur tot de bessen uit elkaar vallen.
  5. Verdeel de pap over twee bakjes en serveer met het warme fruit, wat extra plantaardige melk, geraspte citroenschil en siroop.

warme rijstpudding met bessen

Geniet ervan!

Liefs Sanne!

Geef een reactie

7 reacties