Zo’n heerlijk warm bakje griesmeelpudding volgens oma’s recept? Ik hou er van! Maar nog beter (sorry oma), deze warme rijstpudding met bessen van Living The Green Life. Weer een lekker vegan en gezond receptje van Sanne! Dankjewel! Probeer ‘m eens als ontbijt, of natuurlijk gewoon als toetje!
Ingrediënten warme rijstpudding met bessen
voor 2 porties
- 100 gram rijst
- 500 ml plantaardige melk
- 1 tl vanille extract
- sap van een halve citroen
- handjevol bevroren bessen
- 2 eetlepels water
Bereiding
- Pak een grote pan met dikke bodem en doe de plantaardige melk en de rijst in de pan.
- Breng de melk aan de kook en zet daarna het vuur laag.
- Laat de pap 20 minuutjes doorkoken, haal de deksel wel even van de pan anders kookt de rijstpap makkelijk over. Proef even, vind je de rijst nog te stevig dan kan je nog een paar minuten extra koken.
- Verwarm in een kleine pan de bevroren bessen met het citroen sap en het water. Laat vijf minuten pruttelen op laag vuur tot de bessen uit elkaar vallen.
- Verdeel de pap over twee bakjes en serveer met het warme fruit, wat extra plantaardige melk, geraspte citroenschil en siroop.
Geniet ervan!
Liefs Sanne!
Je hebr hier dessertrijst voor nodig, of evt risottorijst. Die rijstsoorten absorberen meer vocht waardoor de rijst lekker zacht wordt.
Wanneer voeg je het vanille extract toe? met het rijst koken?
Ziet er super lekker uit! Ga ik dit weekend eens maken als ontbijtje.
Ohhh dat ziet er lekker uit! En welke soort rijst vraag ik me ook af, is dat Arborio rijst? Malou x
Wat voor rijst gebruik je? Basmati, risottorijst, zilvervliesrijst?
De vanille moet waarschijnlijk bij de rijst?Deze mist in het recept.
Ziet er heerlijk uit overigens!