Makkelijk recept // Bananenbrood met havermout

Kennen jullie Suzie van de blog Food Idee al? Niet? Dan introduceren wij haar graag met een van haar heerlijke recepten. Net als wij, volgt Suzie ook de 80/20 regel. Oftewel, 80% van de tijd gezond: veel groenten, fruit en weinig suiker, zout en vlees. En het overige deel genieten we van lekkere taartjes, brownies of een goed glas wijn. Haar recepten zijn gezond, en op een makkelijke manier te bereiden. Daar houden we van bij ILH.  Daarom dus vanaf nu af en toe een gastblog van Suzie. En ze valt gelijk met de deur in huis hoor. Wat dacht je van dit verantwoorde en vooral lekkere tussendoortje (of ontbijtje): bananenbrood?

Ingrediënten bananenboord met havermout

Ingrediënten voor 1 bananenbrood met havermout

  • 100 gram havermout
  • 3 rijpe bananen (lekker bruin)
  • 3 eieren
  • 1 appel
  • een mespunt kaneel
  • zout

Bereiding bananenbrood met havermout

1. Verwarm de oven op 175 graden.
2. Pureer vervolgens de bananen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als de bananen gepureerd zijn, voeg je de havermout, kaneel en de eieren toe.
3. Schil de appel en snij dit in kleine stukjes. Voeg dit ook aan het beslag toe.
4. Vet de cakevorm in. Ik heb een lepeltje kokosolie gebruikt om mijn cakevorm mee in te vetten. Je kunt ook olijfolie of een klein beetje roomboter gebruiken.
5. Bak het bananenbrood met havermout ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is, door er met een satéprikker in de prikken. Als er geen beslag blijft plakken, is je bananenbrood klaar. Food idee, bananenbrood

En dan smullen maar!

Liefs Mirte (& Suzie)


Producten die je voorbij ziet komen in dit makkelijke bananenbrood recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 reacties

  1. Hoi ik heb de bodem goed ingevet maar hij bleef vast zitten, met als resultaat een bodemloze bananenbrood. Is bakpapier niet een beter advies

  2. hallo
    lekker bananen brood met haverout
    mijn vraag, hoeveel cal en khoolhydraten etc zit er in en hoeveel mag je er per dag nemen.
    en is het echt gezond, past het in een dieet? wat ik eet ook brood elke dag en wraps etc kan een bananenbrood ook bij ?

    1. Als je het in 12 plakken snijd dan is een plakje rond de 90 calorieën even veel als een gewoon sneetje brood dus, ik zie niet waarom die ongezond zou zijn, eet gewoon wat je zelf wilt, van die 90 calorieën kom je echt niet aan.

  3. Dit bananenbrood heb ik super vaak gemaakt, allen mag ik momenteel geen appel meer (FODMAP dieet).waarmee kun je de appel evt vervangen?

  4. Gisteren gebakken, deze ochtend als ontbijt met verse frambozen en gesmolten Balade choco. HEERLIJK.
    Bedankt! Nu weet ik altijd raad met die overrijpe bananen!!