Vegan Chia Pudding

Ontbijt, Recepten  /   - 

Zoals jullie wellicht weten, zit ik op het moment van schrijven (typen actually) met mijn gat op Bali. En dat gaat nog wel een tijdje duren. Hierna staat namelijk nog een maand Thailand op de planning en daarna is mijn betemming nog onbekend (maar hierover in een travel blog snel meer!). Ik blog in elk geval gewoon door. Maar, het is ietsiepietsie lastig om vanuit mijn hotelkamer zonder keuken heerlijke healthy receptjes te bereiden voor I Love Health. Daarom heb ik veel vooruit gewerkt én mag ik gebruik maken van de prachtige vegan recepten van Sanne van de blog Living te Green Life. Speciaal voor I Love Health zal zij af en toe één van haar heerlijke vegan recepten met ons delen. Sinds ik het boek Plant Power in mijn kast heb staan, ben ik zeer geïnteresseerd in de vegan keuken. Dus ik vind het echt een aanwinst voor de site. En het scheelt mij natuurlijk wat werk. Ik heb het namelijk erg druk met iets met kokosnoten en palmbomen 😉

Sanne zal zich eerst even voorstellen en daarna volgt het eerste recept voor een heerlijke vegan chia pudding. Komt ‘ie!

Sanne: “Hoi! Ik ben Sanne, 25 jaar oud en ik ben gek op lekker, gezond en vooral vegan eten! Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja.. stiekem wel! 99% van mijn vrije tijd ben ik bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurantjes bezoeken of struinen over biologische markten. Blijer kan je me niet maken! Eind vorig jaar ben ik begonnen met het fotograferen van mijn recepten en te posten op instagram. Ongelofelijk hoeveel leuke reacties ik daarop kreeg! Nu, nog geen jaar later heb ik 70.000 te gekke, enthousiaste volgers. Tijd voor meer dacht ik een paar maanden geleden! Ik begon mijn Engelstalige blog beautyblends, enorm leuk maar wilde het liefste mensen in Nederland inspireren dus vandaar dan ik in september 2014 heb besloten livingthegreenlife te starten.

Waarom vegan? Ik weet dat het vrij heftig klinkt maar ik voel me er enorm goed door. Meer energie is de voornaamste reden geweest uiteindelijk plantaardig te eten. Maar het feit dat mijn huid en haar er veel beter uitzien en ik al in geen 2 jaar ziek ben geweest is ook mooi meegenomen! Ieder lichaam werkt anders dus iedereen heeft andere behoeften en ik zal ook nooit zeggen dat vegan voor iedereen dé oplossing is maar misschien kunnen jullie wat inspiratie halen uit mijn recepten want vegan eten is echt niet saai én enorm lekker! Op mijn blog zal je heerlijke vegan recepten vinden en het overgrote deel daarvan is ook nog raw. Denk aan lekkere juices, smoothies, havermout, salades en energybars. Ben je niet zo gek op alleen plantaardig eten.. geen probleem, je kan aan elk recept je eigen draai geven!”

Ingrediënten Vegan Chia Pudding

  • 200 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel boekweitkorrels
  • 1 eetlepel agave siroop

Optioneel

  • Frambozen, bramen, bessen
  • Gojibessen
  • Gedroogde bosbessen
  • Incabessen
  • Bijenpollen/stuifmeelkorrels (deze zijn niet vegan)

Bereiding vegan chia pudding

  1. Roer s’avonds, voordat je gaat slapen, de eerste 6 ingrediënten door elkaar in een kommetje. Schenk de chia pudding daarna in een weckpotje (kan ook in een ander goed afgesloten bakje) en schud nog een keer goed zodat alles gemengd is.
  2. Zet de pudding een nacht in de koelkast en haal hem er s’ochtends uit.
  3. Bestrooi met superfoods, vers fruit & noten en geniet!!

vegan chia pudding

Thanks Sanne voor dit eerste, heerlijke vegan chia pudding receptje! Ik kijk in elk geval uit naar de volgende! Liefs, Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

  1. op de een of andere manier mislukt mijn chia pudding altijd het word maar geen pudding het blijft melk achtig ookal laat is het de hele nacht in de koelkast.. moet ik het in een potje doen of glas, wel of niet afgedekt? hopelijk kan iemand me hier mee helpen haha wil het namelijk echt een keer proberen!

  2. Is dit recept met gewone amandelmelk of de ongezoete versie? De ongezoete heb ik gisteren voor het eerst gekocht maar de smaak is, zacht uitgedrukt, nogal apart (niet lekker dus!!). Ik eet voornamelijk suikervrij sinds een paar maanden dus ik ben qua smaak wel wat gewend inmiddels maar dit is echt niet lekker, alleen met een schep honing erin 🙂

  3. Hi Daisy,

    Geen idee of je in de buurt van Sanur zit of daar nog heen gaat, was er een maandje geleden en Manik Organik is leuk tentje om te ontbijten/lunchen! Veel vegan/raw gerechtjes! Enjoy!

    1. Hoi Irene,
      Dank je wel voor de tip! Op het moment ben ik niet in de buurt van Sanur (zit in het zuiden – Bukit – Binging/Uluwatu). Maar als ik die kant op ga, ga ik zeker kijken!
      Groetjes,
      Daisy