Al lange tijd staat het maken van een chia pudding op mijn lijstje. Na een aantasl mislukte pogingen (lees: te veel water of melk) en vervolgens het nodige finetunen, heb ik nu eindelijk een blog-waardig chia pudding recept voor je!
Ik vind het een heerlijk ontbijtje. Het bevat alles wat ik nodig heb. Gezonde vetten uit de chia zaden, eiwitten, veel vitamines (uit de kiwi) en de nodige koolhydraten en vezels uit de havermout. Omdat de chia zaden uitzetten, geeft dit ontbijt je een lang verzadigd gevoel. Top! Je leest in deze blog meer over de gezonde voordelen van superfood chia zaad.
Ingrediënten chia pudding
- 15 gram chia zaad
- 100 ml amandelmelk of kokosmelk
- 4 el havermout
- 1 Zespri kiwi in stukjes
- Paar gecrushte walnoten
- 1 el rozijnen
Bereiding chia pudding
- Maak de avond ervoor de chia pudding: mix de chia zaden met de melk. Ik gebruikte de nieuwe kokos-rijstdrink van Alpro, maar het smaakt ook goed met amandelmelk. Wat er kan eventueel ook als je geen melk in huis hebt. Meng dit goed met elkaar en laat een nacht in de koelkast staan.
- De volgende ochtend: roer de chia pudding goed door zodat het goed gemengd is. Als het goed is de meeste melk geabsorbeerd door de zaden en is het een soort gelei geworden. Schep over in een glas.
- Voeg nu zo’n 4 el havermout toe. Meer kan natuurlijk altijd, afhankelijk van je honger.
- Vervolgens schep je de kiwi stukjes op de havermout (een andere fruitsoort is utieraard ook een optie).
- Tot slot garneer je met wat (wal)noten en rozijntjes.
Maak jij wel eens chia pudding voor je zelf? Wat zijn jouw favoriete toppings? Laat het me weten in de comments! Ook leuk als je me laat weten wat je ervan vond als je dit recept hebt gemaakt! x Daisy
Leuk recept! Staat nu in de koelkast heb wel extra vocht (boekweitmelk) toegevoegd en gelijk de havermout erbij gedaan. Ik denk dat havermout te veel vocht nodig heeft om het zo te eten het onttrekt te veel vocht uit je darmen.
Ik heb het met kokosmelk in de diepvries staan.. Benieuwd of het smaakt!
Klinkt lekker alle benodigheden in huis dus dat wordt morgen mijn ontbijtje.
Goed zo! Enjoy it!
Vraagje: wat doe je met de havermout? Maak je overnights en doe je ze dan op de chiapudding? Of gewoon losse havervlokken?>
Gewoon losse havervlokken. Succes!
Hai Daisy,
Bedankt voor dit receptje! Ik vond de chia pudding op zich wel een leuk idee, maar miste nog wat goede koolhydraten. En ja, jij bracht me op een leuk idee: inderdaad met havermout en fruit! Chia + melk gaan vanavond de koelkast in!
Yes! Fijn dat ik je heb kunnen helpen:)
Bij mij is die mislukt, maar ik denk omdat ik teveel melk had.. De verhouding 3 eetlepels en 100 ml is dus erg belangrijk?
Klinkt erg lekker! Dit ga ik ook proberen te maken en daarna natuurlijk over bloggen op mijn blog 😉 erg leuke site met veel lekkere recepten!
thnx 🙂
Ziet er lekker uit! Maar jij doet de hanermout erop zonder die warm te maken? En als je het wel warm maakt hoe dan, met water of ook met kokos melk? 🙂
Hey Marije,
Ik meng de havermout er inderdaad koud door. De chia pudding komt namelijk koud uit de koelkast.
Als ik havermout warm maak, doe ik dat met water of amandelmelk. Maar dan dus zonder de chia pudding.
Groetjes!
Daisy
Oh dit ziet er lekker uit. Ik zocht nog een mooi ontbijt met chiapudding. 🙂
Heb het nu al een paar keer gemaakt en vind het heel erg lekker. Je kan het met allerlei soorten fruit maken. Heerlijk.
Hoi vanochtend dit ontbijtje gemaakt met peer en walnoot. Chiapudding was in 1 keer gelukt :). Ik vond alleen de havermout er niet lekkerder op worden. Het werd erg klonterig. Misschien ga ik dit nog een keer maken, maar dan week ik de havermout ook al van te voren. lijkt mij lekkerder.
Ziet er goed uit. Hoeveel thee/eetlepels is 15 gram chiazaad ongeveer?
Ik denk zo’n 3 eetlepels.
Staat in de koelkast.
Ideaal en hopelijk ook lekker… ik moet morgen nl vroeg op.
Klinkt lekker! Maar is de havermout op deze manier niet te droog?
Nee hoor, vind ik niet. De pudding is redelijk ‘nat’, dus die combi vind ik lekker.
Ik ga het vanavond maken, ben erg benieuwd. Ik had het zelfde probleem als jij, dat ik teveel water of melk gebruikte. Ik heb er alle vertrouwen in dat jouw recept wel goed is! 🙂
Gisterenavond gemaakt en er net super van genoten.
Het was heerlijk en vulde goed.
Bedankt.
Als je geen soja melk lust, kan het dn ook met water of gewone melk?
Ja hoor Mandy, geen probleem. Beide kan.
Lekker! Ik maak het vaak met banaan en nog wat vanille, ook heel lekkere combi! ’s Morgens dan nog wat blauwe bessen erop, ook heel lekker!!
Dit staat ook al heel lang op mijn to-make list! Misschien vanavond maar eens in de koelkast zetten 🙂
Het ziet er superlekker uit. Vorige keer had ik ook te veel kokosmelk gebruikt. Ik ga het gewoon nog een keer proberen 😀
Ik ben echt dol op chiazaad pudding, ik pureer er ook vaak wat fruit doorheen, dan heb je minder kans dat de zaadjes tussen je tanden blijven zitten (want je maalt ze wat fijner) + je neemt meer voedngsstoffen eruit op + het is nog lekkerder 🙂
Sounds good! Thanks voor de tip!
Heerlijk! Ik ben dol op chiapudding als ontbijt en vind het daarom ook lekker om eens andere recepten uit te proberen. Morgen ochtend ga ik dit als ontbijtje nemen 😉
Ziet er heerlijk uit. Ik krijg alleen enorme last van mn buik van chia 🙁