Chia pudding met kiwi en havermout

Ontbijt, Recepten  /   - 

Al lange tijd staat het maken van een chia pudding op mijn lijstje. Na een aantasl mislukte pogingen (lees: te veel water of melk) en vervolgens het nodige finetunen, heb ik nu eindelijk een blog-waardig chia pudding recept voor je!

Ik vind het een heerlijk ontbijtje. Het bevat alles wat ik nodig heb. Gezonde vetten uit de chia zaden, eiwitten, veel vitamines (uit de kiwi) en de nodige koolhydraten en vezels uit de havermout. Omdat de chia zaden uitzetten, geeft dit ontbijt je een lang verzadigd gevoel. Top! Je leest in deze blog meer over de gezonde voordelen van superfood chia zaad.

Ingrediënten chia pudding

  • 15 gram chia zaad
  • 100 ml amandelmelk of kokosmelk
  • 4 el havermout
  • 1 Zespri kiwi in stukjes
  • Paar gecrushte walnoten
  • 1 el rozijnen

Bereiding chia pudding

  1. Maak de avond ervoor de chia pudding: mix de chia zaden met de melk. Ik gebruikte de nieuwe kokos-rijstdrink van Alpro, maar het smaakt ook goed met amandelmelk. Wat er kan eventueel ook als je geen melk in huis hebt. Meng dit goed met elkaar en laat een nacht in de koelkast staan.
  2. De volgende ochtend: roer de chia pudding goed door zodat het goed gemengd is. Als het goed is de meeste melk geabsorbeerd door de zaden en is het een soort gelei geworden. Schep over in een glas.
  3. Voeg nu zo’n 4 el havermout toe. Meer kan natuurlijk altijd, afhankelijk van je honger.
  4. Vervolgens schep je de kiwi stukjes op de havermout (een andere fruitsoort is utieraard ook een optie).
  5. Tot slot garneer je met wat (wal)noten en rozijntjes.

chia pudding met kiwi en havermout Eet smakelijk!

Maak jij wel eens chia pudding voor je zelf? Wat zijn jouw favoriete toppings? Laat het me weten in de comments! Ook leuk als je me laat weten wat je ervan vond als je dit recept hebt gemaakt! x Daisy

Geef een reactie

32 reacties

  1. Leuk recept! Staat nu in de koelkast heb wel extra vocht (boekweitmelk) toegevoegd en gelijk de havermout erbij gedaan. Ik denk dat havermout te veel vocht nodig heeft om het zo te eten het onttrekt te veel vocht uit je darmen.

  2. Hai Daisy,
    Bedankt voor dit receptje! Ik vond de chia pudding op zich wel een leuk idee, maar miste nog wat goede koolhydraten. En ja, jij bracht me op een leuk idee: inderdaad met havermout en fruit! Chia + melk gaan vanavond de koelkast in!

  3. Ziet er lekker uit! Maar jij doet de hanermout erop zonder die warm te maken? En als je het wel warm maakt hoe dan, met water of ook met kokos melk? 🙂

    1. Hey Marije,
      Ik meng de havermout er inderdaad koud door. De chia pudding komt namelijk koud uit de koelkast.
      Als ik havermout warm maak, doe ik dat met water of amandelmelk. Maar dan dus zonder de chia pudding.
      Groetjes!
      Daisy

  4. Hoi vanochtend dit ontbijtje gemaakt met peer en walnoot. Chiapudding was in 1 keer gelukt :). Ik vond alleen de havermout er niet lekkerder op worden. Het werd erg klonterig. Misschien ga ik dit nog een keer maken, maar dan week ik de havermout ook al van te voren. lijkt mij lekkerder.

      1. Ik ga het vanavond maken, ben erg benieuwd. Ik had het zelfde probleem als jij, dat ik teveel water of melk gebruikte. Ik heb er alle vertrouwen in dat jouw recept wel goed is! 🙂

  5. Lekker! Ik maak het vaak met banaan en nog wat vanille, ook heel lekkere combi! ’s Morgens dan nog wat blauwe bessen erop, ook heel lekker!!

  6. Ik ben echt dol op chiazaad pudding, ik pureer er ook vaak wat fruit doorheen, dan heb je minder kans dat de zaadjes tussen je tanden blijven zitten (want je maalt ze wat fijner) + je neemt meer voedngsstoffen eruit op + het is nog lekkerder 🙂

  7. Heerlijk! Ik ben dol op chiapudding als ontbijt en vind het daarom ook lekker om eens andere recepten uit te proberen. Morgen ochtend ga ik dit als ontbijtje nemen 😉