Traditionele falafel met gepickelde rode ui

Diner, Recepten, Snack  /   - 

Traditionele falafel met tahin saus en gepickelde ui. Een hele mond vol maar zó onwijs lekker. Een vegan feestje! Wedden dat zelfs échte vleeseters niet meer anders willen? 😉

Dit recept komt van Elize van @deli_zabeth. Haar instagram staat vol met heerlijke recepten. De afgelopen weken zag je op I Love Health al zo nu en dan lekkere recepten van Elize voorbijkomen. And there is more! Al dat lekkers willen we jullie niet onthouden! Check vooral haar Instagram want daar vind je nog veel meer lekkers.

Ingrediënten traditionele falafel

Dit recept is voor 4 personen

Falafel

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr gedroogde kikkererwten (belangrijk dat je gedroogde gebruikt!)
  • 1 rode peper
  • Flinke hand peterselie
  • Flike hand koriander
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels bloem
  • Zonnebloem olie

Tahin saus

  • 125 gr tahin
  • het sap van 1 citroen
  • snufje zout
  • 100 ml water

Gepickelde rode ui 

  • 2 rode uien
  • 125 ml witte azijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker

Extra 

  • Flatbread
  • Tomaten
  • Komkommer
  • Peterselie

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten een nacht weken in water.
  2. Begin met de bereiding van de gepickelde ui. Voeg suiker en zout toe aan de azijn.
  3. Snijd de rode ui in zo dun mogelijke ringen. Meng de uienringen door het azijn mengsel en laat dit geheel even staan.
  4. Maal de ui, rode peper, knoflook, peterselie en koriander fijn in de keukenmachine.
  5. Giet de kikkererwten af (na een nachtje weken) en voeg toe aan de fijn gehakte kruiden.
  6. Maal fijn tot een korrelige textuur. Kun je het mengsel vormen? Dan is het perfect.
  7. Voeg komijn, zout, bakpoeder en bloem toe aan het geheel.
  8. Vorm het mengsel tot balletjes (of welke vorm jij graag wil 😉 )
  9. Verhit vervolgens de zonnebloemolie tot 170 graden. Wil je testen of de olie heet genoeg is? Stop een stukje brood in de pan. Begint de olie te bubbelen en gaat het stukje brood drijven? Dan is de olie warm genoeg.
  10. Frituur de falafel voor een paar minuutjes tot het een mooi bruin korstje krijgt.
  11. Mix ondertussen alle ingredienten voor de tahin saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is.
  12. Neem de falafel uit de olie en laat eventjes uitlekken op een stuk keukenpapier. Ready to eat!

Serveer de falafel met de gepickelde ui, tahin saus, flatbread en een simpele salade van tomaat, komkommer en peterselie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elize Van Steen (@deli_zabeth) op

Meer lekkere recepten van Elize? Die vind je hier. 

Liefs, Elize en Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Perfect! Ik dacht precies over falafel voor mijn lunch. Mooi recept, bedankt! Het is ook goed voor mijn etenschema in fitatu dus ik ben echt blij.