Recept // Gezond bananenbrood #nosugar

Mag je je nog wel een foodie noemen als je onlangs geen bananenbrood uit je oven getoverd hebt? Nee… want bananenbrood is hot & happening in bloggerland! Dus ook ik moest er aan geloven (alsof dat een straf was…). En ooooo wat pakte dat goed uit. A new addiction is born… Je kunt bananenbrood in een ongezonde versie met suiker en bloem bakken, maar waarom ongezond doen als het ook gezond én lekker kan? Dit bananenbrood is glutenvrij*, lactosevrij én suikervrij. Gezond bananenbrood: de perfecte treat tijdens de #nosugar challenge**.

Ingrediënten gezond bananenbrood

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout*
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten (zoals walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
  • Zout

bananenbrood

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
  3. Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
  4. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
  5. Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  6. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  7. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
  8. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
  9. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  10. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
  11. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Onderaan deze blog vind je alle foto’s van de bereiding.

Voila! Klaar is je gezond bananenbrood. Eet smakelijk!

*Ik heb gekozen voor 100 gram amandelmeel en 50 gram havermoutmeel. Amandelmeel is wel 100% glutenvrij, ,maar havermout kan soms sporen van gluten bevatten. Let daar dus op. Je kunt variëren met meel. Bijv. met boekweit-, havermout-, amandel- en quinoa meel. Be creative!

**Doe je mee met de #nosugar challenge? Voeg dan wel wat noten toe aan je beslag, want deze eiwitten zorgen ervoor de je bloedsuikerspiegel stabiel blijven, ondanks de natuurlijke fruitsuikers.

Tip: ik heb ook een lekker chocolade bananenbrood recept voor je in de aanbieding!

Dit gezond bananenbrood recept is geïnspireerd op het Voedselzandloper Kookboek.

Groetjes!

Daisy


Producten die je voorbij ziet komen in dit recept

Gebruikt voor de foto’s en de blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

397 reacties

  1. We are a legit Online Shrooms Dispensary.
    We ship Within the united states and Australia Overnight Discreetly delivery.
    Buy Magic Mushrooms Online in Ann Arbor state For depression, anxiety, PTSD.
    Large selection of Psilocybin Mushrooms, Microdose Mushrooms, Edible Mushrooms, and more.
    arbor shrooms

  2. We are an authorized online mushroom dispensary.
    We ship Overnight Discreetly inside the United States and Australia.
    For depression, anxiety, and PTSD, get Magic Mushr oms online in Denver CO or anywhere in the united states.
    A wide variety of Psilocybin Mushrooms and Microdose Mushrooms are available.
    Go down the rabbit hole with us at https://denvershrooms.net/

  3. Het bananenbrood bleef enorm aan het blik hangen. Kwam er in brokken en stukken uit. Komt dit omdat jullie vergeten zijn vet in het recept te zetten?

  4. Leuk en makkelijk recept, en zal ongetwijfeld lekker smaken, maar er staat niet in het recept dat je de cakevorm moet invetten, dus ik krijg het nu niet uit de cakevorm…

  5. Geen fijn recept! Alles gevolgd en wordt niet gaar! Nu nogmaals terug in de oven, anders heel zonde van Alle ingrediënten, tijd en stroom en moet ik het weggooien! ☹️

  6. Mijn favoriete recept voor bananenbrood! Ik doe er vaak ook wat stukjes vijgen en geraspte wortel door. Heerlijk. Ik vraag me nog wel af hoe lang je dit verantwoord kunt bewaren in de koelkast. Een dag of 3-5?

  7. Heerlijk, ik gebruik wel twee grote bananen ipv drie, dat is voldoende. Dan heeft het iets meer structuur. En ik gooi er twee eetlepels agavestroop extra bij, dan wordt die iets zoeter. Recept is echt perfect! Dankjewel!

  8. Ik heb dit nu al vaker gemaakt en misschien is dit wel mijn favoriete recept ever! Vol met pure ingrediënten, niet overmatig zoet en geweldig van smaakt! Vult ook goed als ontbijt, koffie erbij en klaar. Helemaal blij mee, complimenten!!