Peanut butter chia cookies || à la Rens Kroes

Geen tijd om elke dag in de keuken te staan om je tussendoortjes te maken? Deze chia cookies maak je in een handomdraai 🙂 Daarbij blijven ze wel een maand goed! Je hebt dus maar één prepsessie nodig. Ze komen uit het nieuwe boek ‘On the go’ van Rens Kroes. Die heb je waarschijnlijk wel voorbij zien komen met de winactie. Was je niet één van de winnaars, maar wil je het boek alsnog hebben? Je kunt ‘m hier kopen.

Deze cookies kun je ook glutenvrij maken (mits je glutenvrije havermout gebruikt)! Verder zijn ze super lekker chewy en vullen ze enorm.

Ingrediënten chia cookies

  • 1 el chiazaad
  • 80 g havermeel (of ander meel naar wens)
  • 100 g kokosbloesemsuiker
    Als je dit niet hebt kun je natuurlijk ook normale suiker gebruiken of een andere suikervervanger
  • 1 tl baking soda / 2,5 tl bakpoeder
  • 1 el citroensap
  • 250 g notenpasta (pindakaas kan ook)

Bereiding chia cookies

  1.  Week de chiazaad 15 minuten in 3 eetlepels water.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Als je havermout gebruikt, maal het fijn in de blender.
  4. Meng het meel, de suiker en de baking soda in een kom.
  5. Verwarm de over voor op 200 graden.
  6. Voeg het chiazaad, samen met de citroensap bij de amandelpasta in een aparte kom.
  7. Roer goed door en meng dan met de overige ingrediënten.
  8. Kneed het mengsel met de handen tot een bal.
  9. Pluk er met je vingers een stuk deeg af, maak het plat en rond in je palm en leg dan op de bakplaat.
  10. Ga zo door tot het deeg op is en zet de bakplaat 10 minuten in de oven.

Wij hebben zelf gemerkt dat ze in onze oven op 200 graden een beetje hard gingen. Let goed op dat ze niet verbanden. Het is het lekkerst als ze nog niet hard zijn als ze uit de oven komen. Ze worden vanzelf harder met het afkoelen en dan blijven ze lekker smeuïg van binnen!

chia cookies

Enjoy!

Xx

Daisy & Tessa

Geef een reactie

5 reacties