Eetdagboek van surfer Geert Visman

Eetdagboek, Food  /   - 

Eigenlijk hebben we maar drie mannen in onze eetdagboekenreeks, maar wij dames kunnen genoeg van ze leren! Deze keer het eetdagboek van surfer Geert Visman. Samen met zijn vriendin Iris reist hij rond in een busje, terwijl ze ondertussen gezond eten en lekker blijven bewegen (klinkt heel naar). Alle voedsel- en healthinspiratie die hij onderweg tegenkomt deelt hij op het platform People like you and me. Recepten on the go, maar dan letterlijk dus.

GEERT: Ik ben mijn hele leven al bezig met sporten. Golfsurfen, windsurfen en snowboarden bijvoorbeeld, maar ik heb ook veel getennist en gevoetbald en doe tegenwoordig steeds meer yoga. De afgelopen twee jaar ben ik gaan experimenteren met een nieuwe manier van eten. Dit betekent veel meer fruit, groente en granen (het liefst in de meest onbewerkte en puurste vorm). Veranderen van eetpatroon is een verandering van je leven. Ik heb merkbaar veel meer energie, nooit meer after dinner dips en sporten gaat mij makkelijker af en houd ik ook veel langer vol!

Voeding is de brandstof van ons lichaam, met de ideale brandstof presteert ons lichaam zoveel beter! Ik eet voor optimale energie en spieropbouw, met peoplelikeyouandme.nl wil ik anderen laten zien dat je op deze manier van eten meer dan genoeg proteïne binnenkrijgt en je super fit kunt voelen.

Dus, ben je benieuwd wat deze nieuwe manier van eten precies inhoudt? Ik laat jullie zien wat ik gedurende vijf dagen naar binnen werk!

eetdagboek geert

Eetdagboek van surfer Geert Visman

Vrijdag

 • Als ontbijt eet ik (as usual) een grote kom havermout met havermelk, kaneel, chiazaad en bananen. Een uurtje later lag ik in het water voor een lange surfsessie!
 • Intussen ben ik een pro geworden in het rollen van veggie sushi, het is dan ook iets wat ik graag maak voor de lunch! Super lekker met wasabi en zeekraal.

eetdagboek geert

 • ’s Avonds eet ik een maaltijdsalade van kikkererwten, wortel, bieten, komkommer en sla met een dressing van citroensap en appelciderazijn. Daarbij olievrije frietjes uit de oven en een heerlijke zelfgemaakte guacemole!
 • ’s Avonds deed ik nog een half uur kracht/balanstraining.

Zaterdag

 • Voor het ontbijt doe ik een yogasessie (ik ben wegens een snowboard ongeluk vrij stijf in mijn rug, maar yoga helpt hier enorm bij!)
 • Uiteraard daarna weer een groot havermout ontbijt met havermelk, kaneel, chiazaad en banaan\

eetdagboek geert

 • Als lunch maakte ik een ‘omelet’ van geraspte aardappel met boekweitmeel en kruiden. Heel lekker met tomaat en een salade ernaast
 • Voor het eten heb ik nog even een kracht en balanstraining gedaan (30 minuten).
 • ’s Avonds maakte ik boekweitwraps met hummus van kikkererwten en verse groentjes. Ook echt een favoriet hier!

Zondag

 • Voor het ontbijt weer een yogasessie (ongeveer 45 minuten)
 • Drie keer raden waar ik mee ontbijt..
 • Voor de lunch heb ik nog even krachttraining gedaan en beloonde mezelf daarna met een grote salade met verse groentjes en zelfgemaakte aardappelrosti.
 • Ik ging ’s avonds eten bij een vriendin in Amsterdam. Ze maakte een heerlijke curry met onder andere broccoli, aardappel en peultjes
 • Toen de vriendin in kwestie hoogte kreeg van ons recept voor choco havermoutkoekjes met banaan moesten deze direct gemaakt worden als ‘dessert’! Deze zijn dan ook wel heel erg lekker 😛

eetdagboek geert

Maandag

 • Dit was een gekke ochtend, geloof het of niet maar ik had zin om eens te variëren met ontbijt! Dat betekent bananen ijs met granola van havermout (dat dan weer wel) en quinoa die we eerder die week al hadden gemaakt. Dit is een rustdag, waardoor ik ook voel dat ik iets minder calorieën nodig heb.
 • Als lunch maakte ik heerlijk veggie pizza van boekweitmeel!

eetdagboek geert

 • ’s Avonds maakte mijn vriendin een pasta met brandnetelpesto en tomaatjes uit de oven. Het was de eerste keer, maar we vonden dat de brandnetel van zichzelf niet erg veel smaak had dus we hebben maar extra veel kruiden gebruikt!

Dinsdag

 • Voor het ontbijt een yogasessie met mijn vriendin
 • Vervolgens lekker ontbijten met een groene smoothie
 • Met de lunch hebben we uitgepakt met onze double chocolate pizza met verse vijgen, ik houd zelf niet veel van zoet, maar deze treat is vrij van geraffineerde suikers en echt zo lekker!

eetdagboek geert

 • ’s Avonds was het BBQ-tijd met de familie. Want ja, dat kan ook veggie! We hebben champignons gemarineerd in kruiden en balsamico, maakten een zuivel- en vetvrije knoflooksaus, roosterden aardappels op de BBQ en aten dit met een pastasalade. Maar onze heerlijke bonenburgers werden toch echt het meest gewaardeerd!

eetdagboek geert

Zoals je ziet snack ik eigenlijk niet of weinig, wat te maken heeft met het feit dat ik grote porties eet met langzame koolhydraten, zodat ik veel energie heb en lang een vol gevoel heb. Daarnaast is het dus ook niet dat ik niets lekkers meer eet. Ik eet pizza, sushi, burgers, frietjes, koekjes en geniet van een heerlijke BBQ, maar dan nét even anders!

En, wat vinden jullie van het eetdagboek van Geert? Laat het weten in de comments hier onder! x Tessa & Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties