Duurzaam eten || Boodschappen doen met Checkit!

Food, Health  /   - 

Gesponsord. Duurzaamheid, het blijft een belangrijk thema. In Friesland hadden we tijdens de Friese food tour al eerder een epiphany over wat biologisch en duurzaam eten nou eigenlijk betekent. Iets wat wij enorm belangrijk vinden! Toch blijft het lastig om uit te vinden welke winkel nou ècht eerlijk is over zijn producten en welke winkel niet. Daar is nu een handige tool voor gekomen!

Duurzaam boodschappenlijstje met Checkit!

Namelijk: Checkit! Checkit is een nieuwe app, voor zowel Iphone als Android, waarmee je makkelijk kan checken waar je de meest gezonde èn duurzame versie van een product kan kopen. Super handig! De app is van de onafhankelijke stichting Questionmark. Zij willen zo veel mogelijk objectieve info geven over voeding, zodat iedereen daarmee zijn eigen keuze kan maken over hoe hij of zij wil leven.

Waarom zijn wij fan?

Checkit gaat mega makkelijk te werk! Je doet namelijk je boodschappen aan de hand van deze app. Als je de app opent kun je boodschappen toevoegen aan jouw boodschappenlijstje. Als je alle boodschappen hebt toegevoegd, kun je klikken op een product. Met één klik op de knop zie je – ten eerste – bij welke winkels je het kunt kopen. Al deze producten zijn gerangschikt op volgorde met een duurzaamheidsscore. Boven aan de meest duurzame versie van een product. Als je vervolgens op één van de producten klikt zie je – met één klik – of het product gezond is èn welke voedingsstoffen erin zitten. Checkit is eigenlijk een handig boodschappenlijstjesmaker, voedings- en duurzaamheidschecker in één. Love it!

checkit-app

Show, don’t tell

Maar goed, het handigste is waarschijnlijk als we het jullie gewoon laten zien. Wij maakten een boodschappenlijstje voor de spinaziesalade met bonen. Met een zoekbalk vind je dus simpel al je ingrediënten. Hier hebben we geklikt op het product ‘spinazie’. Dan zie je dus alle spinazie-producten die je kunt kopen, mèt plaatjes erbij. De babyspinazie bij de Albert Heijn scoort een 8 op duurzaamheid, terwijl de ongewassen spinazie – ook van de appie – een 6 scoort. Klik je dáár weer op, zie je dat dat is omdat ze een 5 scoren op ‘milieu’. Handig is ook dat je de site van Questionmark kunt lezen waarom deze spinazie daar een 5 op scoort. De volledigheid van de info vinden wij een grote plus!

checkit app checkit

Download de Checkit app!

Meer weten over Checkit en Questionmark? Kijk op thequestionmark.org!

Maar wij zeggen vooral: downloaden die app!!!! De app is nu te downloaden via de Appstore en in Google Play Market.

Checkit toekomstplannen…

Checkit zit niet stil. Ze zijn druk bezig om de informatie die ze bieden over de duurzaamheid en gezondheid van producten leuker en spannender te maken middels gamification. Dit betekent dat we als gebruiker getriggerd zullen worden meer info op te zoeken over producten door onder andere een dashboard te zien van je koopgedrag op thema’s die je zelf hebt gekozen. Bijvoorbeeld: heb ik in de afgelopen maand meer/minder rekening gehouden met dierenwelzijn dan de maand ervoor, heb ik meer/minder water verspild e.d. Zo kun je jezelf challengen om nog duurzamer je boodschappen te doen. Ik zeg: GAME ON!

checkit app

Liefs,

Daisy & Tessa

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Dag. Ik wilde deze app bekijken in de appstore, omdat het mij reuze gemakkelijk lijkt. Helaas zegt de appstore dat deze app niet te vinden is voor mijn land of regio. Is deze app er nietvoor ios gebruikers?