Gezonde Nutella met hazelnoten

Nutella, we luvvvv it! Helaas is de chocolade pasta die je in de winkel vindt vooral een suikerbom. En zit er verdomd weinig cacao en hazelnoten in. Scroll maar eens helemaal naar beneden voor een shocking plaatje. We besloten een variant te maken die behalve heel lekker, ook voedzaam is en je langdurig energie geeft. Uiteraard zonder geraffineerde suikers. De pasta is niet zo zoet als de gewone chocopasta die we kennen, maar wij vonden dat juist wel lekker! Als je de pasta liever zoeter hebt, kun je er extra honing aan toevoegen.

Zorg bij het vermalen van de hazelnoten dat je een goede keukenmachine tot je beschikking hebt. Wij gebruikten de Magic Bullit (via Dr. Blend) en dit ging als een tierelier! In veel recepten die we voorbij zagen komen was het de bedoeling dat je de hazelnoten net zo lang zou vermalen tot een soort pasta of olie, voordat de andere ingrediënten toegevoegd werden. We hebben gemixt tot we een ons wogen maar een pasta kregen we niet. Pas toen de kokosolie en de melk er aan te pas kwamen begon het op een pasta te lijken. Maak je dus geen zorgen als dit bij jou ook het geval is.

Ook kwamen we recepten tegen op basis van kant- en klare hazelnootboter. Dit kan een goed alternatief zijn als je keukenmachine of blender geen nootjes kan handelen. Zorg er wel voor dat je hazelnotenboter niet vol zit met onnodige toevoegingen. Het is dan ook niet meer nodig om de kokosolie en de melk toe te voegen aangezien de consistentie dan al wat romiger is. Zo wat een verhaal, gelukkig is het recept lekker kort!

gezonde nutella Ingrediënten gezonde Nutella

voor 1 pot

 • 175 gram hazelnoten
 • 20 gram rauwe cacao poeder
 • 60 ml kokosolie (1/4 cup)
 • 60 ml (plantaardige) melk (1/4 cup)
 • 2 el honing

Bereiding gezonde Nutella

 1. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn. Doe dit zo’n 5 minuten en schraap om de zo veel tijd de zijkanten weer bij het mengsel.
 2. Als de hazelnoten goed fijn zijn voeg dan de kokosolie en de cacao toe.
 3. Voeg dan beetje voor beetje de melk toe en kijk wat je van de consistentie vindt. Onze pasta was best wel stevig, maar dat vonden we juist lekker. Als je een dunnere consistentie wil kun je er nog wat extra melk bij doen.

gezonde nutella Enyoy!

Mare

wat zit er echt in nutella
Dit zit er dus echt in Nutella…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 reacties

 1. Waar koop jij je rauwe cacao poeder? Ik zie dat de AH nu zijn RAW foods in de aanbieding heeft en zij hebben Raw Organic Food – Cacao antioxidant poeder. Is dit hetzelfde als wat jij hiervoor gebruikt?

  Ik ben benieuwd!

  X

  1. Ik koop die van mijn bij het Superfood Centre. Zie kopje ‘webshop’ op mijn site! Ik denk dat die bij de AH vergelijkbaar is. MAar die van het Superfood Centre, weet ik dat de kwaliteit echt goed is. Van AH weet ik dat niet.
   Succes!

 2. Die foto is inderdaad redelijk shocking!! Ik heb ooit eens zelfgemaakte choco gemaakt.
  Deze is veel intenser van (chocolade)smaak en minstens even verslavend!! Ik heb toen wel mijn keukenrobot stukgedraaid bij het malen van de noten. Oeps 😛