Voor een lekker, snel en vegan receptje ben je bij Sanne van livingthegreenlife aan het goede adres! Deze keer bedacht ze ook weer iets fijns voor I Love Health, namelijk deze snelle oatmeal! Altijd fijn voor de haastmomentjes in de ochtend. Ook lekker om even te checken: haar kruidige kikkererwtencurry!
Ingrediënten snelle oatmeal
2 personen
- 100 gram havermout of havermout vlokken
- 150 ml plantaardige melk, bijv. rijstemelk
- 200 m kokend water
- 2 eetlepels amandelpasta
- 1 eetlepel rijstsiroop
- Toppings (optioneel): blauwe bessen, bramen, banaan, pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding snelle oatmeal
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan.
- Voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag. Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elke een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen.
- Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings! Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaobibs. Geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Enjoy!
Xx
Sanne
Klinkt heel lekker alleen als ik haast heb lukt mij dit niet, volgens mij heb je er minimaal een kwartier voor nodig. Maar ik ben dan ook heel erg op de minuut in de ochtend 😉
Oh enne cacaobibs?
Wat een lekker recept. Mijn voor keur van blauwe bessen gaan uit naar de frisse bessen van Body and Brains. Meer info is te vinden op http://www.bodyandbrains.com/producten/blauwe-bessen/
Jum! Havermout, dat is altijd goed! ^^
Wat grappig dat een foodblogger niet eens weet welk fruit ze gebruikt. Die donkere bessen zijn bramen, geen frambozen…
o wat dom van ons! Gaan we gelijk aanpassen. Fijn dat jij zo scherp bent 😉