Groene smoothie recept

Dranken, Ontbijt, Recepten, Smoothie  /   - 

Vaak merk ik dat mensen het moeilijk vinden om al die superfoods en gezonde ingrediënten te verwerken in een gerecht of smoothie. Net als groene smoothies, die blijven ook lastig. Maar de essentie van een groene smoothie is niet meer en minder dan groene groenten, fruit en water. Eventueel aangevuld met superfoods. Het leukste is om zelf de keuken in te duiken en wat te proberen. Trek je koelkast open, check wat je hebt staan en experimenteer zelf. Dat deed ik ook met deze groene smoothie en ik kan je vertellen: dat pakte heeeeeel goed uit!

groene smoothie recept Ingrediënten groene smoothie recept:

De superfoods zijn niet essentieel voor een groene smoothie, maar maken deze wel nog voedzamer. Heb je deze superfoods niet in huis, dan laat je ze gewoon achterwege. En kokoswater kun je ook vervangen door (gefilterd) water.

Bereiding groene smoothie recept:

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix het tot een glad geheel.

Proost! groene smoothie recept

Benieuwd hoe je de perfecte groene smoothie maakt? Check dan deze blogpost. Vol tips en ingrediënten om een goede groene smoothie te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 1. Dank voor dit receptje! Ben fanatiek aan het experimenteren met mijn blender en de ene smoothie pakt stukken beter uit dan de andere. Ik merk dat ik het absoluut niet lekker vind als er heel veel structuur in zit, als je er als het ware half op kunt kauwen. Meer water, amandelmelk of kokoswater toevoegen helpt niet echt. Heb jij misschien een tip? Thanks!

  1. Hoi Joyce,
   Ik vind ook dat de smoothie ‘glad’ moet zijn, zonder stukjes enzo. Wat helpt is voldoende vloeistof toevoegen, zodat de smoothie goed drinkbaar is. En je blender lang laten mixen. Echt een minuut of langer. Dan zouden de stukjes e.d. er echt uit moeten zijn.
   Want wat doe je precies in je smoothie? Dan heb ik een beter beeld!
   Groetjes,
   Daisy