Groene smoothie met ananas

Ontbijt, Recepten, Smoothie  /   - 

Een heerlijke, vullende én gezonde groene smoothie met ananas om je dag en de week vol energie te starten! Ondanks dat ‘ie niet heel groen van kleur is, is het wel een groene smoothie. Ik mengde ananas namelijk met spinazie en frambozen in de blender. Ik pimpte de smoothie met wat goji bessen voor extra vitamine C. De hoeveelheden uit dit recept zijn goed voor een halve liter smoothie. Meer dan genoeg (voor mij in elk geval) voor een flink ontbijt.

Ananas gezond?

Ja zeker! Ananas is ontzettend gezond. Zo is het een bom aan vitamine C, wat goed is voor o.a. je weerstand. Ananas draagt bij aan een goede spijsvertering, een stabiele bloedsuikerspiegel en aan sterkte botten (dankzij mangaan). Tot slot geeft deze tropische vrucht ons energie door het aanwezige vitamine B1. Bron: ananasgezond.nl

Wist je trouwens dat je kunt checken of een ananas rijp is door aan één van de bladeren te trekken. Als deze gemakkelijk lost komt, is je ananas ready to eat.

Ingrediënten groene smoothie met ananas

  • 1/3 verse ananas in stukken
  • 2 flinke handen verse bladspinazie
  • 1 handje frambozen (diepvries, maar mag ook vers)
  • Water
  • Optioneel: goji bessen

Bereiding groene smoothie met ananas

  1. Doe eerst de ananas in de blender. Vul bij met water zodat de ananas onder water staat. Voeg nu de overige ingrediënten toe en blend! Dit kan even duren, dus laat de blender lang genoeg draaien zodat je een gladde smoothie hebt.
  2. Garneer eventueel met wat extra goji bessen.

Geniet ervan! groene smoothie met ananas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

  1. tegenwoordig neem ik vaak de biologische spinazie bij de AH uit het diepvries vak. Op deze manier heb je altijd spinazie bij de hand (in blokjes)

  2. hmm goed idee ga ik straks proberen heb nog een ananas liggen gister doosje diepvries frambozen gehaald spinazie erbij :p wel een idee om spinazie in te vriezen dat ik daar nog niet aan gedacht heb thnx voor de tip

  3. Klinkt goed!!
    In het kader van de afwisseling koop ik meestal 1x per week een grote zak spinazie en een zak andijvie. Van 1 grote zak maak ik 3 kleinere diepvrieszakjes en die vries ik in. Banaan gaat sowieso altijd in de vriezer (uiteraard gepeld en in stukjes).
    ’s Ochtends haal ik een zakje spinazie of andijvie uit de vriezer, banaan erbij en aanvullen met blauwe bessen of mango of appel of sinaasappel of ananas. Nou heb ik wel een ijsblokjes crunch “dingetje” op m’n blender zitten, maar als je het even laat staan in de blender (en natuurlijk aanvult met een groot glas water) werkt het prima zo. De bevroren banaan maakt het extra romig!

  4. Weer een lekker recept, dank je wel!

    Maken jullie ook weleens smoothies met bevroren bladspinazie of boerenkool? Als ik verse spinazie koop, komt het best vaak voor dat ik het niet binnen een paar dagen op krijg en weg moet gooien. Dat vind ik zonde.

    1. He Yvonne, wanneer je je verse spinazie met een beetje water in de blender fijn maalt, kun je die in een ijsblokjesvorm doen en invriezen. Zo hoef je alleen maar het aantal spinazie-ijsblokjes uit de vriezer te halen wat je voor je smoothie nodig hebt. Blijf je niet met een zak verse spinazie zitten en kun je toch afwisselen met je smoothies. Succes!