Groene smoothie met ananas & sla || ja, sla!

Ontbijt, Recepten, Smoothie  /   - 

Groene smoothies maak ik al heel lang, maar wel vaak met spinazie als groene basis. Meer creativiteit had ik nog niet. Sinds ik het boek 70 Groene Smoothies in huis heb, behoort mijn gebrek aan smoothie creativiteit tot het verleden! Er worden diverse groentes genoemd om te gebruiken voor je groene smoothie. Eén van de tips die ze geven in dit boek is sla. Sla? Tja, spinazie, sla, sla, spinazie… why not!? Ik gebruik spinazie vaak als sla, dus waar geen sla i.p.v. spinazie in mijn groene smoothie? Volg je ‘m nog?! Enfin, ik heb dus een groene smoothie met ijsbergsla en ananas gemaakt. Zoals je van mij gewend bent, een simpel recept. Je hebt namelijk maar twee ingrediënten nodig: ijsbergsla en ananas. De ananas maakt de smoothie heerlijk zoet. Verder heb je een blender nodig en je hebt alles voor deze heerlijke groene smoothie met ananas en ijsbergsla.

Ingrediënten smoothie met ananas

  • 1/3 ananas
  • 2 handjes ijsbergsla
  • Water tot 2/3 van het fruit

Bereiding smoothie met ananas

  1. Schil de ananas, ontdoe van de harde kern en snijd in kleine stukjes. Doe dit in je blender.
  2. Voeg water toe tot ongeveer 2/3 van het fruit.
  3. Voeg nu de ijsbergsla toe en blend tot een egale massa. Dit kan even duren.

That’s it! Klaar is je groene smoothie met ananas en ijsbergsla. groene smoothie met ananas en ijsbergsla

Geniet ervan!

Dit recept komt uit het boek 70 Groene Smoothies, waar ik eerder deze review over schreef .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

  1. Ik heb zelf het boek Juice en misschien ken je het recept al, maar ik maak vaak een ‘smoothie’ van een halve ijsbergsla en komkommer (in de sapcentrifuge), daarna in de blender met een halve avocado, wat wasabi (uit tube) en wat ijsblokjes…. Ik vind het heerlijk!

  2. Hmmm, ik had laatst zelf van restjes een smoothie gemaakt. Uiteindelijk werd het dus een sla-aardbei-meloen smoothie. Heeerlijk 😀 Deze klinkt ook goed!