Gezonde chocolade mousse || 3 ingrediënten!

Veel makkelijker dan dit gaat het niet worden. Veel lekkerder ook niet! Chocolade mousse gemaakt van slechts 3 ingrediënten die ook nog eens onder de noemer gezond valt. Make my day!

Waarom is deze choco mousse gezond?

  • Zuivel- en glutenvrij
  • Vrij van geraffineerde suikers (want heeft een zoete smaak door de banaan)
  • Bevat goede vetten, vitamine E en vezels dankzij de avocado
  • Rauwe cacao is een superfood en bevat veel antioxidanten (=anti-aging) en magnesium

Voor jou nu ook het receptje! Want, sharing is caring

Ingrediënten gezonde chocolade mousse

Voor 2 personen

  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • 2 el rauwe cacao poeder

Optioneel:

  • Cacao nibs (ter garnering)
  • Goji bessen (lekker voor erdoor)

Bereiding gezonde chocolade mousse

  1. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Lepel de avocado uit en doe het in een kom.
  2. Doe de banaan en de cacao poeder ook in de kom.
  3. Maal het fijn met een staafmixer (of met een keukenmachine).
  4. Voeg wat water toe om het dunner te maken en mix opnieuw. Let op: doe er niet te veel water bij. Voor je het weet is het chocolade melk…
  5. Als je goji bessen toevoegt is nu het moment om dit door de mousse te roeren met een lepel.
  6. Schep in een klein schaaltje en garneer eventueel met wat cacao nibs of goji besjes.

gezonde chocolade mousse Enjoy!

Laat vooral hieronder in de comments weten wat je van deze gezonde chocolade mousse vindt! Ook als je leuke variatie tips weet, hoor ik het graag. Liefs! x

Geef een reactie

44 reacties

  1. Misschien is het eetbaar als je al lang gewend bent zonder suiker te eten, maar hier is het na verschillende reddingspogingen unaniem naar de vuilnisbak verbannen. Erg bitter.

    1. ahhh… ja het is zeker een stukje gewenning van de smaakpapillen. Maar wat ook kan helpen is iets minder cacao en iets meer banaan? Dan maak je ‘m minder bitter, en wat zoeter. succes!

  2. Zelf heb ik de mousse gemaakt met 2 avocado’s en 3 bananen. Ik heb het gemengd met blauwe bessen uit de diepvries zodat het een soort ijs-toetje werd. Erg lekker!