Healthy cheesecake recept!

Of er nu feestdagen voor de deur staan, een verjaardag, een jubileum, of wat dan ook voor feestelijke gebeurtenis: het streven is om je gasten eens lekker te verwennen met zelfgebakken banket! Met deze lekkere, healthy cheesecake serveer jij je gasten en jezelf natuurlijk, echt iets bijzonders, wedden dat zij jou vragen waar je dit recept vandaan hebt! Hoe je hem maakt lees je hier.

Cheesecake, als het geweldig moet zijn!

Een van de meest geliefde taarten is wel de cheesecake. Heb je een goede te pakken, zoals de New York cheesecake, dan weet je niet wat je eet: zo lekker! Ons recept is daarop gebaseerd, maar dan verwerkt met de meest gezonde ingrediënten. Natuurlijk, je komt wanneer het om een taart gaat niet om wat zoetigheid heen, maar daar waar mogelijk kiezen we voor vervangende ingrediënten, gezond en minstens zo lekker. Ontbreekt het je aan keukengerei, of specifieke ingrediënten? Start met bakken is de website waar je alles voor thuisbakken terugvindt; kun je direct aan de slag. Maar wat heb je precies nodig voor onze healthy cheesecake?

Zelf een healthy cheesecake maken

Het recept voor deze cheesecake is echt zeer eenvoudig; je staat geen uren in de keuken, in principe ben je binnen 20 minuten klaar. En het effect mag er zijn!

Recept en ingrediënten Cheesecake:

Voor de bodem:

  • 150 gram dadels zonder pit
  • 100 gram amandelen
  • 75 gram havermout

Voor de vulling:

  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram roomkaas
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels vanille extract
  • 4 gelatineblaadjes
  • Vers fruit naar keuze (favoriet zijn: aardbeien, kersen of frambozen)

Aan de slag

Week eerst de gelatineblaadjes: leg de blaadjes in koud water en laat ze weken volgens de instructies op de verpakking.

De bodem maken

  • Plaats de dadels, amandelen en havermout in een keukenmachine en vermaal ze tot er een plakkerig deeg ontstaat.
  • Bedek de bodem van een springvorm (ca. 20-22 cm) met bakpapier en druk het deeg stevig aan op de bodem.

De vulling bereiden

  • Plaats de kwark, Griekse yoghurt, roomkaas, honing en vanille extract in een mengkom en meng tot een glad geheel
  • Gelatine toevoegen: verwarm een paar eetlepels water en plaats in een mok
  • Los de gelatineblaadjes hierin op, zoals op de verpakking omschreven
  • Voeg vervolgens geleidelijk toe aan het kwarkmengsel en meng goed, want anders kun je bonkjes krijgen – pas daarvoor op

Cheesecake samenstellen

  • Naar smaak het fruit waarvoor je gekozen hebt, snijd je ze door de helft
  • Giet het kwarkmengsel over de bodem in de springvorm
  • Verdeel vervolgens de stukjes fruit over de bovenkant van de cheesecake

Plaats de cheesecake nu minstens 4 uur of langer in de koelkast, zodat hij helemaal goed kan opstijven.

Serveren is heel makkelijk; je haalt de springvorm los en kunt direct de punten snijden. Dit wordt genieten voor je bezoek! Het maken van deze gezonde cheesecake, vol met eiwitten en gezonde vetten van de noten, is voor iedereen gemakkelijk te doen, keukenprinses of niet! Je hebt alleen de juiste ingrediënten en keukengerei nodig om iets geweldigs te serveren. Eet smakelijk!

Meer recepten met gezonde versies van lekkernijen vind je hier!

Groetjes!

Team I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *