Taugé thee // Gezonde superfood thee tegen verkoudheid!

Dranken, Recepten  /   - 

Heb jij wel eens thee gezet met kiemen? Wij dus tot voor kort ook niet, maaaaarrrrr…. (spoiler alert!) het is dus heel erg gezond! Taugé thee is een eeuwenoude traditie en is ideaal als je een verkoudheid op voelt komen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Even kort een opfrissingscursus: wat zijn kiemen ook alweer? Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Ze ontspruiten uit noten, zaden, pitten en granen. Op het moment van oogsten bevatten ze grote hoeveelheden vitamines en mineralen. Vaak veel meer dan in de ‘volwassen’ plant. Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond dus! Taugé is zo’n voorbeeld van kiemgroenten. Misschien wel dé meest bekende soort kiemen.

Dat wij fan zijn van taugé kan jullie niet ontgaan zijn. De afgelopen jaren zijn er al heel wat té lekkere recepten met deze superfood verschenen. Taugé is net als andere kiemgroenten een bommetje aan vitamines en mineralen. Zo is taugé rijk aan vitamine B11 (foliumzuur), vitamine C en bevat het veel vezels. De smaak is fris en verse taugé hoort lekker knapperig te zijn.

Wat kun je met taugé?

 • Roerbakken/wokken
 • In salades
 • In homemade loempia’s (van bijv. rijstvellen)
 • Toevoegen aan soep
 • In een omelet
 • Rauw bij gado gado
 • In je kopje thee! 

Taugé in de thee?

Ja! Taugé thee komt uit de Vietnamese cultuur en wordt gebruikt om van je verkoudheid, griep en keelpijn af te komen. Ideaal nu we in de herfst zitten. Een verkoudheid ligt al snel op de loer.. Door taugé in heet water te laten trekken, komen er een hoop vitamines (waaronder vitamine C) in het water terecht. Echte superfood thee dus! Weer eens wat anders dan een kopje thee met honing of gember. Je kunt natuurlijk ook taugé en honing/gember met elkaar combineren. Alleen maar dubbele benefits. 

tauge, thee, winter

Ingrediënten Taugé Thee

 • Water
 • Pluk Taugé

Hoe bereid je Taugé Thee?

 1. Kook het water.
 2. Voeg een flinke hand taugé toe aan een mok.
 3. Schenk het hete water over de taugé.
 4. Laat de taugé 5 tot 10 minuten trekken and you’re ready to recover from your flu! 

Wil je meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op VanderPlasSprouts.nl.

tauge, thee, winter

Gaan jullie dit uitproberen? Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. Laat een reactie achter!

X Daisy en Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *