Düsseldorf, een leuke stad in een gezond jasje!

Citytrips, Health, Travel  /   - 

Nog geen 2,5 uur rijden en je bent van Amsterdam in Düsseldorf. Nét over de grens in Duitsland. Woon je in het oosten van het land, dan ben je helemaal zo bij onze oosterburen in het mooie Düsseldorf. Wat dat betreft dus de ideale bestemming voor een citytrip, want hartstikke dichtbij! Ik ben zelf een keer op stedentrip geweest naar Düsseldorf, toen ik het combineerde met een vlucht vanaf de airport daar. En de stad verraste me!

Maar Düsseldorf is meer dan ‘alleen’ een toffe stad voor een stedentrip! Het is de perfecte stad om een stedentrip te combineren met de modernste medische zorg! Het gezondheidstourisme naar Düsseldorf is een van de nieuwe highlights van de stad. in deze blog zal ik beide onderwerpen aanstippen, juist omdat het heel goed met elkaar gecombineerd kan worden; een medische behandeling én een leuke trip.

Over Düsseldorf

Düsseldorf is niet heel groot en dat maakt dat de stad korte afstanden heeft. Je wandelt prachtig door de stad, langs de Rijn. Je kunt er geweldig shoppen, want het winkelaanbod is groot. Fancy shoppen doe je natuurlijk in de bekende luxe straat Königsallee.  Je vindt er fijne, goede hotels en voor mij een must bij een citytrip: hele goede restaurants. De stad heeft een gastvrije sfeer en alle charmes die een grote stad te bieden heeft zonder de hectische drukte.

City trip tips

  • Restaurant tips: Spoerl Fabrik, GreenKarma (heel erg Bali vibes en daar houd ik van!) en een koffietip is Lina’s Coffee.
  • Carlzplats. Er is een foodmarkt op Carlzplatz en die heeft hele leuke adresjes: Pastry, Kaffeereich, Concept Riesling, Laura’s Deli en Copenhagen Coffee Lab.
  • Art:walk48 pass: met deze pas kun je heel veel toffe kunst project en musea die Düsseldorf rijk is bezoeken.

Düsseldorf alleen het beste voor je gezondheid

Düsseldorf is de perfecte stad om de modernste medische zorg te combineren met een stedentrip. Met een zeer uitgebreide gezondheidszorg is Düsseldorf een van de meest aantrekkelijke bestemmingen in Duitsland voor een medische behandeling.

Een uitgebreid zorgstelsel dat voortdurend aangevuld wordt met nieuwe gezondheidsproducten en -diensten en waarin momenteel 15 ziekenhuizen, meer dan 80 gespecialiseerde klinieken, meer dan 2.000 praktiserende artsen en 11 privéklinieken voor cosmetische chirurgie werkzaam zijn. Medische zorg is inmiddels een zeer belangrijke bedrijfstak en economische motor geworden voor deze stad. Je hebt in Duitsland geen doorverwijzing nodig, maar kunt ook zelf een afspraak maken. Ook kan je je doorverwijzing uit Nederland meenemen en hier is het dan afhankelijk van je zorgverzekering of dit wordt vergoed. Je kunt dit het beste navragen bij je eigen zorgverzekeraar. Je kunt dus met een gerust hart een medische behandeling ondergaan!

Alle klinieken die zijn aangesloten op de website voor gezondheidstoerisme van Düsseldorf Toerisme bieden in hun kliniek Engelse taal aan. Sommige klinieken bieden zelfs Nederlandse taal aan.

Hoteltips icm gezondheidszorg

Verschillende hotels in Düsseldorf zijn verbonden aan de gezondheidsklinieken in de stad. Deze hotels bieden allemaal comfortabele kamers en veel faciliteiten. Ze zijn dichtbij de klinieken zijn en je kunt dus gemakkelijk heen en weer bewegen tussen je hotel en een kliniek.

Over neurochirurgie

Hoewel de medische zorg in Düsseldorf van alle markten thuis is, is de neurochirurgie het extra benoemen waard. Neurochirurgie is een van de jongste specialismen van de chirurgie. Het houdt zich bezig met alle ziekten waarbij zenuwweefsel is ingedrukt, gedegenereerd of functiestoornissen vertoont. Daarnaast zijn er ziekten van de vaten, die invloed kunnen hebben op het zenuwweefsel. Er is geen ander specialisme dat zo’n snelle ontwikkeling doormaakt als de neurochirurgie. Lees hier meer over de mogelijkheden van neurochirurgie in Düsseldorf.

Met wie?

Het is je inmiddels duidelijk: Düsseldorf is om meerdere reden een fantastische bestemming voor een citytrip. Dus ga met een familielid of vriend(in) naar Düsseldorf, combineer het met een medische behandeling en geniet van de leuke stad.  Gedurende de tijd dat de persoon de behandeling ondergaat, kan de ander(en) van de stad genieten.

Hoe kom je in Düsseldorf?

Zoals ik al schreef in de eerste alinea: met de auto vanaf Amsterdam is het slechts 2,5 uur rijden. Maar je reist misschien nog wel comfortabeler met de ICE-trein in 2 uur, direct naar het Hauptbahnhof. Dan ben je gelijk in hartje stad!

Ben jij wel eens in Düsseldorf geweest? Wat zijn jouw tips voor lekker eten en slapen? En wist jij dat Düsseldorf ook een zeer geschikte stad is voor een medische behandeling? Misschien heb jij er zelf al een behandeling ondergaan? Benieuwd naar je ervaring dan!

Groetjes

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *