3 x goed voor jezelf zorgen in het nieuwe jaar!

Health  /   - 

We zijn weer aanbeland in de laatste maand van het jaar! Voor mij is dat altijd een moment om te kijken waar ik sta. Wat ging er goed dit jaar, waar ben ik blij mee, waar ben ik trots op en wat neem ik mee naar het nieuwe jaar? Maar ook wat laat ik in 2022 en hoe wil ik het nieuwe jaar aanpakken. En dan bedoel ik niet alleen de standaard goede voornemens hoor.

Ik ben eigenijk wel blij met hoe ik het afgelopen jaar voor mezelf gezorgd heb. Ik heb vrij steady 3 keer per week gesport. Ik eet 80% van de tijd wel gewoon gezond. Maar gun mezelf ook te genieten van wijntjes en snacks. Voor mij is dat een gezonde lifestyle. Maar toch even op een rij hoe ik het in 2023 wil aanpakken:

  1. Mealpreppen

Ik ben wel een tikkie chaotisch (o ja joh Dais!?). En het gebeurt mij toch regelmatig dat ik geen avondeten in huis heb, als ik thuis kom van een lange drukke dag. Een dan bestel ik dus bij een flitsbezorger wat ingrediënten en flans ik toch wat in elkaar. Dat kan beter. Zeker nu mijn dochter op de basisschool zit en geen warme maaltijden meer op de crèche krijgt, moet er elke avond een voedzame maaltijd op tafel komen. Dus ik denk dat ik beter kan gaan mealpreppen. Ik wil op zondag in een keer voor een paar avonden koken. En wat over is gaat de vriezer in, zodat ik op andere avonden helemaal simpel en snel toch een gezonde maaltijd voor ons op tafel heb. burrata salade, perzik, gegrilde perzik, salade

2. Sporten

Sporten betekent zo veel voor mij. Niet alleen omdat ik er fysiek fit en sterk van word, maar ook mentaal doet het zo veel voor me. Als ik er niet zo lekker in zit, ga ik juist extra hard sporten omdat ik zo mijn koppie leeg sport. Maar ik voel me mentaal ook sterker, als ik fysiek sterker ben. Het is wel een doel om meer krachttraining te gaan doen. Ik doe nu vooral cardio en HIIT worktouts. Maar mijn uitdaging ligt bij sterker worden. En dat word ik pas echt van krachttraining. De HIIT workouts geven me een mega rush, maar fysiek daagt het me niet altijd meer uit. Ik denk dat mijn lichaam wel een nieuwe prikkel kan gebruiken. Dus dit staat boven aan mijn lijstje. Ik wil in januari starten met een krachttraining programma bij de gym van mijn zus, The Workout Studio. Kijken wat dit doet voor mijn lijf en de nieuwe uitdaging lijkt me leuk! over ons, team i love health, i love health blog

3. Aanvullende zorg

Als je toch hulp nodig hebt en wat extra zorg, dan is het belangrijk dat je een goede zorgverzekering hebt voor aanvullende zorg. Ik kijk altijd in december of ik misschien beter kan overstappen naar een andere zorgverzekering. Hierbij kijk ik naar de zorg die ik afgelopen jaar wel of juist niet nodig heb gehad, wat ik verwacht voor het nieuwe jaar en ga dan zo op zoek naar een zorgverzekering die dan het beste bij me past. Ik doe die zoektocht met behulp van de zorgvergelijker van Independer. Zo kan ik verschillende verzekeringen vergelijken en zien welke het beste bij mijn wensen voor komend jaar past. Als je op het vlak van voeding extra ondersteuning wilt is het handig om een aanvullende verzekering op het gebied van diëtiek 2022 te hebben. Ik doe dit dus echt elk jaar, deze zorgvergelijker in vullen. En ik stap dus ook elk jaar over naar een andere verzekering omdat die dan beter bij me past. Echt handig, want zo bespaar je soms ook nog een hoop!

Groetjes!

Daisy

*In samenwerking met Independer*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *