Mermaid cocktail (gluten- & lactosevrij!)

Dranken, Recepten  /   - 

Healthy girl of niet, een cocktail gaat er af en toe best in. It’s all about balance, niet dan?! Ik kan gelukkig zonder restricties elke cocktail bestellen die ik wil. Niet dat ik alles lekker vind hoor, maar ik hoef nooit rekening te houden met iets ‘wat ik niet mag’. Bijvoorbeeld door een allergie of intolerantie. Wat dat betreft ben ik zo makkelijk als wat. Zo’n makkelijk kind he, die Dais? Al denkt mijn vriend daar zo nu en dan anders over, maar goed, wat weet hij nou eigenlijk? Terug naar de cocktails en de intoleranties.

Tot vorige week had ik er nog nooit over nagedacht dat je met een lactoseintolerantie bijvoorbeeld geen Baileys mag drinken. En laat dat nou net zo’n heerlijke likeur zijn! Ik vind dat na een goed diner met een koffietje zo lekker… mmm. Als je niet tegen lactose kan, kon je tot voor kort niet genieten van Baileys. Ook niet in een cocktail. Maar dat is nu dus verleden tijd! Zeg maar hallo tegen de nieuwe Baileys Almande! Hoooiooi!

baileys almande daisy chef met lef
Wat een plaatje is het ook he, die fles?

Baileys Almande bevat dezelfde kwaliteit als Baileys, maar zonder lactose. Daarbij heeft het een romige textuur door de combinatie van nootachtige smaken van zoete amandelolie en amandelextract van pure geplette amandelen en vanille.

Vorige week deed ik mee aan een leuke cocktail workshop bij Coffee & Coconuts in Amsterdam, onder leiding van Chef met Lef en Ninour Amsterdam. Met in elke cocktail Baileys Almande in de hoofdrol. Mijn prachtigste pareltje, een blauwe wel te verstaan, wil ik je niet onthouden. Zo lekker dat ie was! En mooi, natuurlijk. Instagram wil immers ook wat 😉
baileys almande daisy chef met lef

Nog even over die nieuwe Baileys Almande, die is behalve lactosevrij ook nog eens glutenvrij. En zo dus ook geschikt voor vegans… #justsaying. Ben je vast nog benieuwd wat ik ervan vind. Eerlijk? Ik vind ‘m nog veel lekkerder dan de normale Baileys. Wat minder zoet en de smaak van amandelen is hemels. Dikke aanrader!

Ingrediënten Mermaid cocktail met Baileys Almande

Voor 1 cocktail

 • 75ml kokoswater
 • 45ml Baileys Almande
 • 1 gram Blue Majik*
 • 3 druppels rozenwater
 • 1 tl ahornsiroop
 • Ijsblokjes

*een blauwe kleurstof

Voor de garnering: sterfruit, meloen, honey cress en paarse viool (=eetbare bloem)

Bereiding Mermaid cocktail

 1. Doe het kokoswater, de Baileys Almande, Blue Majik, rozenwater en ahornsiroop in een cocktailshaker.
 2. Schep er ijsblokjes bij en shake vervolgens goed.
 3. Neem een glas met verse ijsblokjes en strain** de inhoud van de shaker in het glas.
 4. Garneer het glas met de extra ingrediënten.

**Met een cocktail strain zorg je ervoor de alleen de vloeistof uit de shaker loopt en de ijsblokjes erin blijven.

baileys almande mermaid cocktail

Vanaf 1 maart is Baileys Almande verkrijgbaar!

Geen 18, geen alcohol.

Enjoy!

Liefs

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

 1. “Nog even over die nieuwe Baileys Almande, die is behalve lactosevrij ook nog eens glutenvrij. En zo dus ook geschikt voor vegans… #justsaying”

  Het label lactose en glutenvrij staat niet gelijk aan veganistisch. Immers lactosevrije melk is toch ook niet vegan? En gluten hebben überhaupt geen doen met iemands persoonlijke voorkeur om geen dierlijke producten meer te willen gebruiken. Maar neemt niet weg dat ook ik héél blij ben dat Baileys met een lactosevrije variant is gekomen en ik kan niet wachten om hem te proeven!