Glutenvrije & vegan appeltaart

Afgelopen mei postte ik op mijn verjaardag een receptje voor een heerlijke gezonde appeltaart. Deze taart was razend populair en eindigde op de 9e plek in de top 10 recepten van 2014. Eens kijken of we met dit glutenvrije & vegan appeltaart recept van Livingthegreenlife.nl ook weer een toppertje voor 2015 kunnen krijgen. Ik denk dat het zo maar zou kunnen… want wat zie ‘ie er goed uit he!?

Ingrediënten glutenvrije & vegan appeltaart

Bodem

 • 200 gram havermeel (maak zelf je havermoutmeel door 200 gram havermoutvlokken in je keukenmachine te doen en te laten draaien tot je meel hebt)
 • 75 ml extra virgin kokosolie (gesmolten)
 • 40 gram kokosrasp
 • 40 gram boekweit
 • 2 eetlepels agave siroop

Topping

 • 3 appels (peren kunnen ook, ligt er net aan wat je in huis hebt)
 • 1 eetlepel kaneel
 • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
 • 1 eetlepel citroensap

Bereiding glutenvrije & vegan appeltaart

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
 2. Meng alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar tot je een plakkerig deeg hebt. Dit kan je doen in een keukenmachine of met de hand.
 3. Druk het deeg op de bodem van je taartvorm en zet deze 5 minuten in de koelkast.
 4. Meng in een andere bak je appel of peren partjes met het kaneel, de kokosbloesemsuiker en het citroensap. Roer tot alle appelpartjes bedekt zijn met kaneel en suiker.
 5. Leg de appel het deeg en zet de taart in de oven. Laat deze in 25 minuten goudbruin kleuren.
 6. Serveer met wat extra kokosbloesemsuiker en kaneel en als je er echt een feest van wilt maken met wat vegan slagroom!

Geniet van je vegan appeltaart!

Laat je ook nog even weten wat je van deze vegan appeltaart vindt als je ‘m gemaakt hebt? Ook vragen en opmerkingen mogen hieronder in de comments! x Daisy

Glutenvrije en vegan appeltaart Glutenvrije en vegan appeltaart Glutenvrije en vegan appeltaart Glutenvrije en vegan appeltaart Glutenvrije en vegan appeltaart

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

 1. Hi!

  Kun je havermoutvlokken ook tot meel vermalen met een staafmixer? Ik twijfel tussen de aanschaf van een staafmixer en een keukenmachine.

 2. ik heb de appeltaart gemaakt maar het deeg blijft bij mij heel korrelig. Waar kan dat aan liggen? Is heb 75 gram vaste kokosolie genomen en dat gesmolten. Het is namelijk wat lastig om vooraf 75 ml af te meten.