Vietnamese salade: goi ga // Bring back the vacay vibes

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Bring back the vacay vibez met deze Vietnamese salade. Een eenvoudig, snel en zonnig recept! Ideaal voor deze laatste zomerse dagen. Dit recept voor Vietnamese goi ga is van Elize van @deli_zabeth. Haar instagram staat vol met heerlijke recepten. De afgelopen weken zag je op I Love Health al zo nu en dan lekkere recepten van Elize voorbijkomen. And there is more! Al dat lekkers willen we jullie niet onthouden! Check vooral haar Instagram want daar vind je nog veel meer lekkers.

Ingrediënten

  • Een halve krop ijsbergsla
  • 8 wortels (geraspt)
  • 2 lente-uien
  • Handvol verse munt
  • 400 gr kipfilet
  • Een handvol gehakte pinda’s
  • Gebakken uitjes

Dressing:

  • 50 ml limoensap
  • 50 ml vissaus
  • 25 gr suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper

Bereidingswijze

  1. Begin met de dressing: meng de suiker met het limoensap, tot alle suiker is opgelost.
  2. Voeg vervolgens de vissaus en een fijngesneden teentje knoflook en chilipeper toe.
  3. Pocheer de kipfilets in een pan met water of bak met wat olie in een koekenpan.
  4. Als de kip gaar is, snijd de kip fijn of trek uit elkaar met 2 vorken en laat deze afkoelen.
  5. Voor de salade: snijd de ijsbergsla in kwarten.
  6. Rasp de wortels (gebruik een mandoline of een keukenmachine)
  7. Snijd de lente-ui en hak de munt fijn.
  8. Voeg de sla, wortel, lente-ui, munt en geraspte kip toe samen in een kom en meng deze door elkaar.
  9. Sprenkel de dressing over de salade en garneer met de gehakte pinda’s wat gebakken uitjes. Serveer direct, dan is de salade op zijn lekkerst.

Dikke aanrader weer hoor, dit recept voor Vietnamese salade! Meer recepten van Elize? Die vind je hier! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elize Van Steen (@deli_zabeth) op

Liefs, Elize en Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *