Deze salade is hartstikke simpel, en daar houden we van toch? Geen moeilijk gedoe. En ondanks dat ie super simpel is, is ‘ie wel hartstikke voedzaam. Dat is onder andere te danken aan de peulvruchten kiemen die er in zitten.
Over peulvruchten
Peulvruchten bevatten veel eiwitten en ze zijn erg vezelrijk. Goed voor de stoelgang dus én een lang verzadigd gevoel. De peulvruchten die ik in die recept gebruikte, zijn gekiemd. Door het kiemproces kunnen de voedingstoffen beter opgenomen worden dan bij ‘normale’ peulvruchten. Top! En fijn, deze 100 gram peulvruchten kiemen bevatten nog geen 100kcal.
Ik heb de kiemen een kwartiertje geroosterd in de oven, zodat ze gaar en lekker crispy zijn. Soort van croutons, maar dan beter 😉
Ingrediënten Crispy peulvruchten salade
Voor 1 persoon
- 1 doosje peulvruchten kiemen mix*
- 1 handje veldsla
- 1 Tomaat
- 1/3 Komkommer
- 1/3 Avocado
- 2 el verbrokkelde geitenkaas, feta of hüttenkäse
- Dressing: 1 el balsamico azijn gemixt met een 1 el olijfolie
*dit is een mix van peulvruchten: groene erwten, adzuki, kikkererwten, rode linzen en mini taugé
Bereiding Crispy peulvruchten salade
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de peulvruchten kiemen over de bakplaat en rooster gedurende 15 minuten in de oven. Houd het wel goed in de gaten, het kan ineens te hard gaan en dan heb je zwartgeblakerde peulvruchtje. Laat ze even afkoelen.
- Snijd de tomaat, komkommer en avocado in blokjes.
- Meng alle ingrediënten met elkaar en verdeel tot slot de kaas en de dressing voer de salade.
Enjoy!
Meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.
Worden de voedingsstoffen van de kiemen niet minder als je ze verhit? Thanks!
Ja, heerlijke salade!
Oh wat zien die peulvruchtenkiemen er lekker uit! Nooit geweten dat je die bij de AH kon kopen, vandaag maar eens bakje halen om een lekkere salade mee te maken! (: