Creamy Cacao Smoothie

Recepten, Smoothie  /   - 

Met onze laatste We Love Smoothies workshops powered by Body & Fitshop nog vers in het geheugen, ging ik aan de slag met deze cacao smoothie. Claartje demonstreerde tijdens de workshop een Snicker Smoothie (ja ja, een smoothie die echt wat weg heeft van de smaak van een Snicker, maar dan zonder alle crap) en dit is mijn versie ervan. Nog steeds met noten, dadels en cacao, maar dan met veel minder pinda smaak. Hij is zo ontzettend lekker creamy! Echt niet normaal – al zeg ik het zeg! Het is een behoorlijk vullende smoothie en geeft veel energie door de snelle suikers uit de banaan en dadels. Een toppertje voor het sporten dus. Neem ‘m niet te kort voor het sporten omdat je er dan misschien last van krijgt. Maar een uurtje vooraf is voor mij prima. Verder bevat de cacao smoothie ook heel veel eiwitten door alle noten. Dit draagt o.a. bij aan spierherstel en -opbouw.

De cacao nibs en de peanut pieces heb ik later als topping erover gedaan. Dit zorgt ervoor dat je moet kauwen op je smoothie, met als gevolg dat je eerder verzadigd bent. Je bent namelijk bewuster aan het eten/drinken en dat is goed! Tipje van mij dus: voeg altijd iets toe als topping op je smoothie waarop je moet kauwen!

O, en dan nog een heel klein maar leuk wistjedatje:

Wist je dat maca poeder o.a. goed is voor je libido? En voor je uithoudingsvermogen… Ik zie een prachitge mix van 2 eigenschappen die heel goed samengaan… 😉 (Lees meer hierover in de blog ‘sexy superfood maca‘.)

Ingrediënten Cacao Smoothie

voor 1 persoon

*Medjoul dadels zijn het lekkerst! cacao smoothie

Bereiding Cacao Smoothie

  1. Zorg dat de dadels ontpit zijn. Je kunt ze even (5 minuten) laten weken in heet water. Dit is niet nodig als je dadels al heel zacht van zichzelf zijn. Sommige soorten zijn wat stugger van structuur en mogen wel even weken.
  2. Mix vervolgens alle ingrediënten, behalve de cacao nibs en peanut pieces, in de blender tot een glad mengsel.
  3. Schenk over in een glas en garneer met de cacao nibs en peanut pieces.

Rietje erin, lepeltje erbij… enjoy!

En, vind jij het ook zo’n goddelijke, creamy chocolade milkshake? Ben heel bneieuwd naar je mening! Laat het vooral weten in de comments. Variatie tips zijn natuurlijk ook altijd welkom! x Daisy cacao smoothie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties