Portobello met spinazie, tomaat en feta

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Toen ik gister een blik in mijn koelkast wierp om te checken of er nog iets was voor het avondeten, kwam ik spinazie, tomaat en feta tegen. Hmm… wat kan ik hier mee maken…? Ik wilde eens iets anders. Ik bladerde nog wat door het Powerfood boek van Rens Kroes voor inspiratie en zag daar een recept met portobello’s in staan. Mmm, daar had ik zin in! De ingrediënten voor Rens’ recept had ik echter niet in huis, maar met de spinazie, tomaat en feta kon ik vast wel iets lekkers maken in combinatie met portobello’s. En dat is gelukt, al zeg ik het zelf 😉

Ik maakte portobello met spinazie, tomaat en feta uit de oven. Dit recept is erg lekker bij de lunch of het avondeten. Maak er ’s avonds één extra die je de volgende dag met de lunch eet. Koud is het namelijk ook lekker!

Volgens de Voedselzandloper zijn champignons en hun soortgenoten erg gezond. Dus je zit helemaal goed met dit recept!

Ingrediënten portobello met spinazie

 • 2 portobello’s
 • 1 grote tomaat
 • 2 handjes verse spinazie
 • 1 teen knoflook
 • Italiaanse kruiden
 • Feta
 • Kokosolie (om in te bakken)

portobello met spinazie Bereiding portobello met spinazie

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Maak de portobello’s schoon met een borstel (maak ze niet nat, dan verliezen ze hun smaak). Haal het steeltje eraf. Leg ze op hun bolle kant in een ovenschaal.
 3. Verhit in een wok wat kokosolie en fruit hierin de fijngesneden of geperste teen knoflook. Bak vervolgens 2 handen spinazie in de pan totdat het is geslonken. Haal uit de pan.
 4. Snij de tomaat in kleine stukjes en wok deze ook (in dezelfde pan). Lekker met wat Italiaanse kruiden. Haal deze ook uit de pan.
 5. Vul de portobello’s als volgt: eerste wat feta, schep nu wat tomatenblokjes in de portobello’s, vervolgens de spinazie, nu weer wat tomatenblokjes en bovenop stukjes feta.
 6. Zet in de oven gedurende zo’n 15 minuten. Zet de laatste 2 minuten eventueel onder de grillstand van je oven.
 7. Haal uit de even en serveer direct.

Eet smakelijk! portobello met spinazie

Leuk als je laat weten wat je van de portobello met spinazie vindt als je het gemaakt hebt! Ook variaties op dit recept zijn meer dan welkom in de comments. Thanks! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties

 1. Heb deze vandaag gemaakt, heerlijk!
  Heb alleen grano padano kaas gebruikt ipv feta en gegeten met een spinazie salade met courgette en kikkererwten…