Toen ik gister een blik in mijn koelkast wierp om te checken of er nog iets was voor het avondeten, kwam ik spinazie, tomaat en feta tegen. Hmm… wat kan ik hier mee maken…? Ik wilde eens iets anders. Ik bladerde nog wat door het Powerfood boek van Rens Kroes voor inspiratie en zag daar een recept met portobello’s in staan. Mmm, daar had ik zin in! De ingrediënten voor Rens’ recept had ik echter niet in huis, maar met de spinazie, tomaat en feta kon ik vast wel iets lekkers maken in combinatie met portobello’s. En dat is gelukt, al zeg ik het zelf 😉
Ik maakte portobello met spinazie, tomaat en feta uit de oven. Dit recept is erg lekker bij de lunch of het avondeten. Maak er ’s avonds één extra die je de volgende dag met de lunch eet. Koud is het namelijk ook lekker!
Volgens de Voedselzandloper zijn champignons en hun soortgenoten erg gezond. Dus je zit helemaal goed met dit recept!
Ingrediënten portobello met spinazie
- 2 portobello’s
- 1 grote tomaat
- 2 handjes verse spinazie
- 1 teen knoflook
- Italiaanse kruiden
- Feta
- Kokosolie (om in te bakken)
Bereiding portobello met spinazie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de portobello’s schoon met een borstel (maak ze niet nat, dan verliezen ze hun smaak). Haal het steeltje eraf. Leg ze op hun bolle kant in een ovenschaal.
- Verhit in een wok wat kokosolie en fruit hierin de fijngesneden of geperste teen knoflook. Bak vervolgens 2 handen spinazie in de pan totdat het is geslonken. Haal uit de pan.
- Snij de tomaat in kleine stukjes en wok deze ook (in dezelfde pan). Lekker met wat Italiaanse kruiden. Haal deze ook uit de pan.
- Vul de portobello’s als volgt: eerste wat feta, schep nu wat tomatenblokjes in de portobello’s, vervolgens de spinazie, nu weer wat tomatenblokjes en bovenop stukjes feta.
- Zet in de oven gedurende zo’n 15 minuten. Zet de laatste 2 minuten eventueel onder de grillstand van je oven.
- Haal uit de even en serveer direct.
Leuk als je laat weten wat je van de portobello met spinazie vindt als je het gemaakt hebt! Ook variaties op dit recept zijn meer dan welkom in de comments. Thanks!
Superlekker?✅
YES!
Ik wil dit recept ook gaan proberen, maar wat kan ik er verder bij serveren?
Vorige week met geitenkaas in plaats van feta gemaakt. Ontzettend lekker! Staat vanavond weer op het menu. 🙂
Op hoeveel graden zet je de oven? Ik maak het zelf vaak met geitenkaas, honing en pijnboompitten.
Oh dear god wat was dat lekker en zo simpel!! Heerluk!
Heerlijk! Zojuist (na)gemaakt waarbij ik ook quinoa heb toegevoegd. Smullen!!
Gemaakt! Wel met gewone witte champignons, en met mozzarella ipv feta 🙂 en blaadje basilicum op het eind.
mmmmm… lekker!
Dit heb ik meestal wel in huis, goeie tip dus! Ga ik zeker ook eens maken, lijkt me ergggg lekker!
Ook lekker met geitenkaas!
Dat denk ik ook ja!
Heb er 1 volgens dit rexept gemaakt en de ander met courgette,paprika met spinazie en feta. Ga nu proeven
Wow ziet ergoed uit! Ga ik een keer maken!
Heb deze vandaag gemaakt, heerlijk!
Heb alleen grano padano kaas gebruikt ipv feta en gegeten met een spinazie salade met courgette en kikkererwten…
Heerlijk, op het laatst bedruppeld met basilicumolie en geserveerd op een bedje van sla. Zalig!!!
Goede tip!
Ziet er HEEL erg lekker uit! En makkelijk! Ga ik binnenkort ook eens proberen, bedankt voor het recept
Ziet er erg lekker uit. Ik vind het altijd leuk als je zoiets in elkaar kan toveren met ingrediënten die ‘toevallig’ in je ijskast liggen.
Ja zonde om wat weg te gooien toch!?
Lijkt me echt heel lekker, ik hou van portobello’s! Deze ga ik onthouden en binnenkort een keer maken 🙂
hmmmm lekker!
Altijd een goede combinatie dit, lijkt me erg lekker! 🙂
Feta met spinazie vind ik altijd een heerlijke combinatie. Kan me dus voorstellen dat dit lekker was!