Hot Choco Protein Latte

Dranken, Ontbijt, Recepten, Smoothie  /   - 

Een hele mond vol: hot choco protein latte. Als ik het even letterlijk vertaal naar begrijpbaar Nederlands, maar wat dan weer niet zo leuk klinkt als de titel van deze blog: warme koffie verkeerd met chocolade smaak en eiwitpoeder. De chocolade smaak dankt dit heerlijke warme drankje aan de proteïne poeder. Ik gebruikte hiervoor hemp (hennep) proteïne poeder met chocolade smaak. Dit is plantaardig eiwitpoeder op basis van hennep. Dit is uiteraard niet te vergelijken met hennep wat men ook wel eens rookt 😉 Geen tripje na deze Protein Latte dus! Je kunt ook andere (plantaardige) eiwitpoeder met chocoladesmaak gebruiken, zoals deze van biologische bruine rijst.

Deze Hot Choco Protein Latte is een heerlijke kickstart van je ochtend. Een stoot cafeïne, een heerlijk chocosmaakje waar je de rest van de ochtend op kan teren en gelijk een bijdrage aan je dagelijkse portie eiwitten. Love it! En je maakt ‘m ook nog eens in een handomdraai:

Ingrediënten Hot Choco Protein Latte

  • 250 ml (plantaardige) melk*
  • 2 shots espresso
  • 1 eetlepel chocolade proteine poeder

*Ik gebruikte soja melk. Maar dit kan ook met amandelmelk of gewone melk. Let op: plantaardige melk kan moeilijker opschuiven.

Bereiding Hot Choco Protein Latte

  1. Zet de shots espresso in een klein glaasje.
  2. Warm de melk op zoals je dat normaal gesproken ook doet bij een latte/koffie verkeerd. Ik gebruik hiervoor een melkopschuimer. Dit is wat mij betreft de beste die er is!
  3. Meng het eiwitpoeder goed met de espresso. Bijv. met een vork, garde of blender.
  4. Giet het koffiemengsel in een groot glas en schenk vervolgens de opgeschuimde melk erop.

Geniet ervan!

Hot Choco Protein Latte

Hoe drink jij je koffie het liefst? Voeg je ook wel eens eiwitpoeder toe aan je koffie? Of waaraan voeg jij eiwitten toe? Ik ben benieuwd naar jouw combinaties. Dus deel dat vooral in de comments hieronder!

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *