Broccoli spinazie omelet

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Soms gooi je een paar dingen bij elkaar, en dan blijkt het een succes! Dat was ook het geval met deze broccoli spinazie omelet. Deze combi is zeker een blijvertje, al kun je met een omelet natuurlijk eindeloos variëren. Dus heb je andere groenten liggen, probeer die dan gewoon.

Wist je dat broccoli een echte supergroente is? Hij zit onder andere vol vitamine K en A die helpen bij de opname van vitamine D. Dat kunnen we wel gebruiken in deze donkere dagen! De hüttenkäse en eieren zorgen voor de extra eiwitten. De omelet is dan ook heel geschikt als post workout lunch of diner. Maar ook als je niet sport, mag je ‘m maken hoor 😉

broccoli spinazie omelet

Ingrediënten broccoli spinazie omelet

  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • Circa 70 gram broccoli
  • 2 handjes verse spinazie
  • 2 el hüttenkäse
  • 1/3 rood pepertje (optioneel)
  • Kokosolie
  • Peper & zout

Bereiding broccoli spinazie omelet

  1. Snijd de broccoli in kleine stukje en kook kort tot het beetgaar is
  2. Klop de eieren en het eiwit luchtig op met een garde en het peper en zout.
  3. Snijd het rode pepertje in dunne ringetjes.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pepertjes kort. Voeg de broccoli en spinazie toe en bak kort mee tot de spinazie geslonken is.
  5. Giet nu het eimengsel in de pan en verdeel de hüttenkäse erover.
  6. Laat het ei met een deksel op de pan op een laag vuur stollen.
  7. Als de bovenkant ook gestold is haal je de omelet uit de pan.
  8. Serveer eventueel met een stuk volkoren zuurdesembrood. Eet smakelijk!

broccoli spinazie omelet

xxx

Daisy

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

3 reacties