10 redenen om op detox vakantie te gaan

Health, Retreats, Travel  /   - 

Deze zomer ga ik mijzelf op Ibiza laten verwennen tijdens één van de Detox & Reload Holidays van Corina en Monique. Vorig jaar ging vriendinnetje Jiska mee met de dames naar Ibiza (zie deze blog). Haar enthousiasme maakte mij nieuwsgierig. Dit wil ik ook!!! Een week lang detoxen met sapjes en soepen, ontspannen, yoga… nice! Toch had ik zelf wel wat vragen over deze reis, met name over het detoxen en ook om mij heen krijg ik daar vaak vragen over. Daarom vroeg ik Corina en Monique of ze mij (en jullie) wat meer kunnen vertellen over de voordelen van zo’n detox vakantie en zo ook de vooroordelen over ‘detoxen’ weg te nemen.

1. Detox = een goede start

Als health coaches zien we dat een start maken moeilijk is. Iedereen heeft altijd ontzettend veel redenen voor uitstel. Er zijn te veel afleidingen zoals suikers, alcohol koffie en sociale verplichtingen. “Ik begin morgen of volgende week” horen we vaak. En als je dan gestart bent moet je je ook nog eens constant verantwoorden waarom je anders eet en drinkt… pffff je omgeving maakt het je vaak niet makkelijk. Tijdens een detox reis verblijf je in een oase van gezondheid met gelijkgestemden die positief zijn en goed voor hun lichaam willen zorgen.

2. Detox = geen chrash dieet

Vaak horen we: “Ik ben bang om veel af te vallen en bij thuiskomst weer snel aan te komen, ik ben bang om alleen vocht te verliezen, ik wil helemaal NIET afvallen.” We kunnen iedereen gerust stellen: detoxen is geen dieet en geen “quick fix”. Onze gasten komen met allerlei uiteenlopende doelen zoals: Tot rust komen, balans vinden, gezonde vakantie, meer leren over voeding en gezondheid en ja, sommige ook om af te vallen. En natuurlijk als je dat als doel hebt, helpen we je daarmee. We werken met hoogwaardige, juices, smoothies, soepen, de juiste vetten en supplementen, je lichaam krijgt geen voedingstekorten en zal dus niet gaan chrashen maar krijgt juist een positieve boost. We willen meer bieden dan alleen maar een “sappenkuurtje” en we willen je ook niet bang maken om te eten.

3. Detox = patronen doorbreken

Patronen doorbreken is moeilijkste wat er is, daar weten wij alles van. Ook al leef je gezond dan kun je nog vast zitten in patronen en gewoontes. Doe je altijd dezelfde boodschappen? Maak je altijd dezelfde gerechten? Doe je altijd hetzelfde sportlesje? Tijdens onze reis mag je alles even loslaten, wat vaak nog een hele uitdaging is.

4. Detox = totaalpakket

Zoal we al aan gaven willen we meer bieden dan een “sapjeskuur”. We willen een totaal pakket bieden. We horen namelijk vaak: “dat kan ik toch ook thuis?”. Ja natuurlijk kan dat maar we weten ook dat het fijn is om even weg te zijn uit je dagelijkse omgeving. Helemaal tot jezelf komen is moeilijk als je naar werk gaat, voor je gezin moet zorgen, het koud hebt en je dagelijkse beslommeringen hebt. Den dat hoeft op detox reis allemaal niet!

5. Detox = veel groenten en weinig fruit

We horen vaak: “Maar ik ben al heel gezond. Ik maak smoothies met mango, ananas, banaan en sinaasappel.” Wij houden van mensen die al bewust bezig zijn. Maar smoothies vol tropische vruchten zijn toch echte suikerbommen, ze zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel te snel stijgt. Wij werken voornamelijk met groenten en een beetje fruit, ongeveer 80-20%. Onze sappen zijn rijk aan groene bladgroenten die juist het risico op diabetes type 2 verlagen. En bevatten alle micronutriënten (mineralen). In onze soepen vind je enkel groenten. We houden ook rekening met seizoensgroenten en geneeskrachtige kruiden.

detox & reload holiday
De groente stash van één van de reizen!

6. Detox = Inspiratie voor thuis

We horen vaak dat mensen het even niet meer weten na een detox reis en zelfs niet meer durven eten. Dat vinden we heel erg want eten is namelijk je beste vriend. Eten kan ook echt een feestje zijn daarom gaan we op de laatste dag met z’n allen de keuken in. Tijdens de kookworkshop geven we je handvaten om thuis verder te gaan. Ook op het gebied van beweging en rust adviseren we je graag. Vaak horen we van onze gasten achteraf dat ze weer zijn gaan sporten of met yoga verder zijn gegaan, dat ze de keukenkastjes hebben opgeruimd en andere boodschappen in hun mandje hebben liggen.

7. Detox = terug naar je natuurlijke basisritme

Racen naar je werk, korte nachten, sociale contacten, feestjes, snelle hap, kortom je wordt geleefd. Herkenbaar? Tijdens onze reizen gebruiken we geen wekkers! Het opkomend daglicht is onze wekker. We komen weer dichter bij de natuur door tijd te nemen voor de omgeving en onbezorgd te gaan wandelen. Krijgen we het warm dan springen we lekker de zee in om af te koelen. Voel je dat je moe bent, dan doe je even rustig aan. Geniet van de geluiden van de natuur en hoe voelt de warmte op je huid ook alweer? Ook maakt het niet uit wat je in het dagelijkse leven doet, je mag weer even lekker bij jezelf zijn en je totaal overgeven. Zo onbezorgd als een kind.

8. Detox = ook suppletie

We werken met natuurlijke supplementen. Corina is specialist op dat gebied, ze studeert orthomoleculaire gezondheidsleer 3e jaar bij Natura foundation. Ze past zo nodig voor iedereen persoonlijk de suppletie aan voor deze week, zodat men optimaal gevoed wordt tijdens de reis. Want ook suppletie is net als voeding voor iedereen anders.

9. Detox = kwaliteit van juices met slowjuicer

Vaak horen we dat men bang is om honger te krijgen tijdens een detox-reis en dat is iets wat we niet willen. De smoothies en juices worden aangevuld met vezels, plantaardige proteïnen en de juiste vetten. En ook de soepen zijn stevig en vol. De juices met slowjuicer zijn van de hoogste kwaliteit.

10. Detox = genieten van het moment

Alle ingrediënten zijn aanwezig om jou te laten genieten van het moment, we gaan aarden tijdens stilte-wandelingen. We gaan rust nemen en luisteren naar ons lichaam. We doen yin-yoga, een meditatieve vorm van yoga die je helemaal in het nu laat zijn. We mediteren en adviseren je om wifi te minimaliseren. Ook  kun je je laten verwennen met massages en schoonheidsbehandelingen. Rust en balans voor lichaam en geest!

Behalve op Ibiza, geven Monique en Corina ook detox reizen op Fuerteventura in juni. Ik ben daar een paar jaar geleden ook op vakantie geweest (geen detox vakantie hoor, ‘gewoon’ vakantie). Ik vond het echt een te gek eiland! Ik kan me voorstellen dat een detox op Fuerte – net als Ibiza – ook heerlijk is!

fuerteventura villa detox & reload holiday
De villa op Fuerteventura. Hallo!! 🙂

De reizen naar Ibiza zijn in mei en oktober dit jaar.

detox & reload holiday ibiza
Corina & Monique op Ibiza.

Ben jij wel eens op detox vakantie geweest? Ik ben heel benieuwd naar je ervaring! Dus laat dat vooral in de comments hieronder weten 🙂 x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

 1. Dat klinkt heerlijk zo’n detoxvakantie op een prachtige locatie! Ik ben nu op mijn laatste detoxdag van een detoxweek (gewoon thuis 😉 ). Deze had ik ingelast na een heerlijke vakantie waar ik de nodige kilo’s mee naar huis heb genomen 😉 En ook niet meer van het ‘minder gezonde’ eetpatroon af kwam. De eerste dagen waren het lastigst, maar nu de laatste dag voel ik mijzelf super fit! En uiteraard ook het gezonde eetpatroon wil vasthouden. Daarbij meer dan 3 kilo afgevallen. Wil er nog 3 a 4 kilo af hebben. Dus genoeg motivatie!

 2. Ik ben in oktober 2013 op een detox vakantie geweest in Turkije en ik zou het iedereen aanraden. Ik ging vooral om een week tot rust en tot mezelf te komen. En dat is gelukt! Ik ben nog nooit met zoveel energie en positiviteit terug gekomen van een vakantie. Tijdens die week heb ik me ook (voor het eerst) gerealiseerd hoeveel voeding met je lichaam (en hoofd) doet en heb ik daarom sindsdien mijn voeding en leefstijl flink aangepast. Ik pluk daar nu nog dagelijks de vruchten van. Het is inderdaad een flinke financiële investering, maar ik vond het het dubbel en dwars waard en ga het zeker nog eens doen.

 3. Ik zou echt heeel erg graag een keer op zo’n detoxvakantie willen, maar ze zijn altijd zo duur… Leuk dat jij het deze zomer gaat doen!

 4. Aww zo’n vakantie lijkt me echt heeerlijk!!
  Heb mijn vakantie “helaas” al geboekt voor de zomer. Leuk artikel 🙂
  (Klein foutje: Chrash=crash )

 5. Ik snap wel dat mensen dit doen, er zitten zo te lezen veel voordelen aan! Toch zou het voor mij niet echt als vakantie voelen. Vakantie betekent voor mij juist af en toe even lekker ‘cheaten’ 😉

 6. Ik zie echt alleeeeen maar pluspunten waardoor ik er enthousiast door raak. Alles is heel herkenbaar, gezond eten maar wel elke x dezelfde boodschappen, zelfde sportklasje enz. Ik wil mn lichaam weer een kickstart te geven om weer wat af te vallen, maar dat lukt zo niet.
  Jammer genoeg laat mn portemonnee zo’n reis echt niet toe 🙁