Blueberry banana havermout uit de oven

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Alleen al voor de goddelijke geur die uit je oven komt bij het maken van dit gerechtje zou je dit eens moeten maken. En dan de smaak… ik overdrijf echt niet als ik zeg dat dit by far het lekkerste gerecht is dat ik ooit met havermout heb gemaakt! Ik eet het als ontbijt of lunch, maar als zoet dessert op de kaart van een restaurant zou het ook niet mis staan! Behalve absurd lekker, zijn alle ingrediënten ook nog eens heel gezond. Dit recept is daarom een perfecte start van je dag. De havermout en banaan zorgen voor voldoende energie, de kaneel voor een stabiele bloedsuikerspiegel, lijnzaad voor een goede stoelgang, de blauwe bessen bevatten veel antioxidanten en de walnoten goede omega 3 vetten. De smaken van al deze ingrediënten mixen fantastisch met elkaar. Zoet, smeuïg maar toch ook met een crispy bite door de walnoten… oke het is duidelijk. Ik ben fan van deze blueberry banana havermout uit de oven!

Ingrediënten blueberry banana havermout uit de oven:

Voor 1 persoon

  • 50 gram havermout
  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 (kleine) banaan
  • 20 gram rozijnen
  • 30 ml (plantaardige) melk – bijv. havermelk of amandelmelk*
  • Klein handje walnoten (fijn ‘geknepen’)
  • 1 el lijnzaad
  • Flinke snuf kaneel

*Je kunt ook (heet) water gebruiken.

Bereiding blueberry banana havermout uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Giet de (plantaardige) melk over de havermout en laat die zo’n 5 minuten wellen. Al het vocht moet opgenomen zijn.
  3. Snijd de banaan in plakjes en meng deze met de havermout. Roer ook de overige ingrediënten erdoor. Houd wat banaan, bessen, rozijnen en walnoten apart.
  4. Schep het havermoutmengsel over in een (kleine) ovenschaal.
  5. Je kunt nu nog wat banaan, blauwe bessen, rozijnen en noten bovenop leggen. Lekker en ziet er ook nog eens leuk uit.
  6. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. De bovenkant mag een klein beetje gaan kleuren.
  7. Haal uit de oven, even af laten koelen… en genieten maar!

blueberry banana havermout uit de oven blueberry banana havermout uit de oven

Wat vind jij van deze blueberry banana havermout uit de oven? Leuk als je dit laat weten als je het ook gemaakt hebt! Als je nog andere receptjes voor havermout uit de oven kent, let me know in de comments onder dit bericht!

Je kunt de superfoods uit dit recept kopen bij o.a. het Superfood Centre, bijv. via onderstaande shoplet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41 reacties

  1. Lijkt me super lekker!! Heb alleen een vraagje: Hoelang kun je het (in de koelkast) bewaren? Kun je er 2/3 dagen van eten? 🙂

    1. Twee daagjes moet wel lukken. Warm lijkt het me wel het lekkerst, dus ik zou het op dag 2 weer paar minuutjes in de oven zetten!

  2. Twee keer gemaakt nu, onze twee kinderen (2 en 3) vinden het ook best in te nemen. Wat altijd prettig is bij gezond voedsel. Dus dit zal vast vaker op het ontbijtmenu staan voortaan. Ik ben er zelf wel fan van om er nog een klein snufje keltisch zout aan toe te voegen. Word het iets pittiger van.

  3. Lekker tot nu toe. Maar de beschrijving zou wwel wat duidelijker mogen. Hoeveel water moet er bij en ook het uitlekken staat er niet bij. Evenals het toevoegen van de melk. Er staat wel overige producten maar het is wel een beetje vaag. Jammer.

  4. oooooooooohh kei lekker! Heb genoten van dit heerlijke ontbijt en alles op. Leek me veel maar het was zo lekker. Dit ga ik vaker maken. Thanxs voor het recept.

  5. woepsssss hij staat in de oven maar kom net tot de conclussie dat ik de melk vergeten ben. Ben benieuwd hoe die eruit komt!
    heb het met ipv banaan gedaan met aardbei, blauwe bessen, framboos, rode bessen, walnoten en rozijnen gemaakt.
    Ben benieuwd hoe die uit de oven komt ondanks de vergeten melk!

  6. Hij staat in de oven! Zonder blauwe bessen helaas, want die waren er niet, en ik heb nog wat agave siroop toegevoegd om uit te proberen 😉 Het ruikt in ieder geval heerlijk, naar ‘vloeibaar’ bananenbrood! X

  7. Heerlijk recept! Alleen zou ik zelf de volgende keer wat meer melk gebruiken en ietsje minder water.. Dat mis ik toch een beetje aangezien ik gewend ben mijn havermout altijd met melk te eten.. Maar voor de rest heerlijk!

  8. Wat heerlijk! 🙂
    Net klaargemaakt voor morgenvroeg. Weet alleen niet of er morgen nog wat over is! 😉
    Thanks for sharing!

  9. Vanmorgen gemaakt en het was superlekker. Ik heb het niet allemaal in 1 x gegeten maar het restantje was als tussendoortje koud ook nog lekker hoor;-)

    1. Hoi Marleen, het kan ook heel goed zonder lijnzaad hoor. Je kunt het evt. ook vervangen door chia zaad als je dat wel hebt. Maar zonder kan ook! Succes!

  10. Ik maak altijd rabarber/ banaan met havermout uit de oven. Beetje stevia en sinaasappelsap/ – schil er door heen en verse aardbeien als garnering, yumm

  11. Ja goddelijk! Ik maak wel eens “worteltjestaart havermout”. Zelfde principe maar dan met worteltjes julienne gesneden en wat speculaaskruiden! Nomnom

    1. Je gebruikt net genoeg water dat de havermout ‘onder’ staat. De melk voeg je pas toe als je alle andere ingrediënten mengt. Succes!

    1. Ja hoor, dat kan ook! Je kunt het ook de avond ervoor al afbakken en het ’s ochtends alleen nog even opwarmen in de oven. Enjoy!

  12. Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker een keer proberen! Ik heb alleen een keer gelezen dat het niet goed is om lijnzaad te verwarmen?!