Alleen al voor de goddelijke geur die uit je oven komt bij het maken van dit gerechtje zou je dit eens moeten maken. En dan de smaak… ik overdrijf echt niet als ik zeg dat dit by far het lekkerste gerecht is dat ik ooit met havermout heb gemaakt! Ik eet het als ontbijt of lunch, maar als zoet dessert op de kaart van een restaurant zou het ook niet mis staan! Behalve absurd lekker, zijn alle ingrediënten ook nog eens heel gezond. Dit recept is daarom een perfecte start van je dag. De havermout en banaan zorgen voor voldoende energie, de kaneel voor een stabiele bloedsuikerspiegel, lijnzaad voor een goede stoelgang, de blauwe bessen bevatten veel antioxidanten en de walnoten goede omega 3 vetten. De smaken van al deze ingrediënten mixen fantastisch met elkaar. Zoet, smeuïg maar toch ook met een crispy bite door de walnoten… oke het is duidelijk. Ik ben fan van deze blueberry banana havermout uit de oven!
Ingrediënten blueberry banana havermout uit de oven:
Voor 1 persoon
- 50 gram havermout
- 1 handje blauwe bessen
- 1 (kleine) banaan
- 20 gram rozijnen
- 30 ml (plantaardige) melk – bijv. havermelk of amandelmelk*
- Klein handje walnoten (fijn ‘geknepen’)
- 1 el lijnzaad
- Flinke snuf kaneel
*Je kunt ook (heet) water gebruiken.
Bereiding blueberry banana havermout uit de oven:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Giet de (plantaardige) melk over de havermout en laat die zo’n 5 minuten wellen. Al het vocht moet opgenomen zijn.
- Snijd de banaan in plakjes en meng deze met de havermout. Roer ook de overige ingrediënten erdoor. Houd wat banaan, bessen, rozijnen en walnoten apart.
- Schep het havermoutmengsel over in een (kleine) ovenschaal.
- Je kunt nu nog wat banaan, blauwe bessen, rozijnen en noten bovenop leggen. Lekker en ziet er ook nog eens leuk uit.
- Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. De bovenkant mag een klein beetje gaan kleuren.
- Haal uit de oven, even af laten koelen… en genieten maar!
Wat vind jij van deze blueberry banana havermout uit de oven? Leuk als je dit laat weten als je het ook gemaakt hebt! Als je nog andere receptjes voor havermout uit de oven kent, let me know in de comments onder dit bericht!
Je kunt de superfoods uit dit recept kopen bij o.a. het Superfood Centre, bijv. via onderstaande shoplet.
Vanmorgen weer gemaakt. Valt hier altijd in de smaak. Ik gebruik altijd water ipv melk. Heb het één keer wel per ongeluk met melk gemaakt omdat ik het recept toen volgde maar we vonden dat minder lekker zo.
Groetjes Gea
Was echt genieten!! Super recept!
Had pecannoten ipv walnoten. En met 30ml water gemaakt.
Afgetopt met verse aardbeien.
Bedankt voor het recept!
Heerlijk!! Heb het zelf alleen met meer amandelmelk gedaan omdat het anders te weinig was en heel droog. Ik heb het geserveerd met een scheutje (plantaardige) yoghurt en verse aardbeien, hmmm. Bedankt voor je recept!
In het recept staat amandelmelk maar in de bereiding staat kokend water, dat maakt het wat verwarrend. Ik ben benieuwd hij staat in de oven alhoewel ik denk dat het met amandelmelk beter smaakt. Ik heb het nu met het water gedaan.
Echt heerlijk! Ik ben fan!
Ik heb het vanochtend als ontbijt gemaakt, en ik vond het heerlijk! Is zeker voor herhaling vatbaar 🙂