Chia apple pie oats || ontbijten met appeltaart!

Ontbijt, Recepten  /   - 

Misschien wel mijn favoriete taart: appeltaart! De combinatie van appel, kaneel, rozijnen en noten vind ik echt goddelijk. Dus ontbijten met een appeltaartje wil ik iedere dag wel. Om deze simpele reden bedacht ik dan ook een gezonde ontbijt variatie op de appeltaart: chia apple pie oats. Niks moeilijks of geks aan. Het is niets meer of minder dan de ingrediënten van een appeltaart op gezonde wijze gecombineerd met havermout en superfood chia zaad. You will love it!

Waarom is chia zaad ook al weer gezond? Lees hier alles over dit superfood.

Ingrediënten apple pie oats

Voor 1 persoon

  • 40-60 gram havermout (afhankelijk van je honger)
  • 1 appel, grof geraspt
  • 1 el chia zaad
  • 1 handje rozijnen
  • 5 walnoten
  • 1 tl kaneel
  • Circa 100-150 ml water of plantaardige melk (deze hoeveelheid afhankelijk van de hoeveelheid havermout, voel dit dus even goed aan)
  • Evt. honing om extra te zoeten.

Bereiding apple pie oats

  1. Rasp de appel grof en doe dit in een pannetje, samen met de havermout, kaneel, rozijnen en het water (of de melk).
  2. Verwarm dit op een laag vuur tot een dikke havermout pap.
  3. Voeg vlak voordat het klaar is het chia zaad door en roer nogmaals goed door. Het is zonde om de chia zaad te veel te verwarmen.
  4. Schep over in een kommetje en garneer met de walnoten.

Geniet ervan! chia apple pie oats - gezond appeltaart ontbijt chia apple pie oats - gezond appeltaart ontbijt

Ook een appeltaart fan? Heb je dit smakelijke gezonde appeltaart recept al gezien? Nee? Snel maken dan! Is héérlijk namelijk!

Wat vind je van dit chia apple pie oats recept? Ik vind het altijd heel leuk om je reactie hieronder in de comments te lezen! x Daisy

Geef een reactie

27 reacties

  1. Mijn favoriete ontbijt! Alleen bak ik de appel & krenten in een beetje kokosolie en voeg deze dan bij de havermout mmmmmmm.

  2. Ik eet mijn havermout altijd met appel, kaneel en rozijnen. Vaak voeg ik dan voor het eten nog wat lijnzaad en soms macapoeder toe en heel af en toe doe ik er nog een perzik of wat bosbessen overheen. Yum!

  3. Hmm dit is echt mijn lievelingsontbijtje! Wist alleen niet dat je chia niet te veel mag opwarmen, gooi het er meestal vanaf het begin al bij.. Oeps! Niet meer doen dus