5 x favo luisterboeken op vakantie!

Life  /   - 

Zo, je bent op vakantie of je bent het niet. EINDELIJK alle tijd voor een boek. Nou ja, bijna alle tijd, want op vakantie met een baby is natuurlijk gewoon hard werken… haha. De tijd van uren op een bedje onder een parasol met een boek is helaas voorbij. Maar gelukkig slaapt Izzy nog wel twee keer per dag, dus dat is dan hét moment (en het enige moment) dat ik op de bedje kan liggen en daadwerkelijk kan ontspannen. Geleerd van vorige Bali trip met baby, heb ik dit keer geen 5 zware boeken meegenomen. Ze kwamen allemaal ongelezen thuis namelijk. Zonde van de kilo’s. Dat hadden ook extra jurkjes kunnen zijn 😉 Daarom dit keer geen boeken meegenomen, maar ben ik voor luisterboeken gegaan. Dat leek me nog relaxter, dan een boek lezen. Je hoeft ‘m niet eens vast te houden, haha. En scheelt dus kilo’s in de koffer. Hallo jurkjes!

Afin. Afgelopen week vertoefden we in het paradijs op Nusa Lembongan, een klein eiland naast Bali. In zo’n 40 stappen was ik van onze kamer op het strand! Wat een luxe. En de zonnebedjes lagen heerlijk. Toen Izzy een dutje deed heb ik snel de app van Storytel gedownload en mij verdiept in de wereld van de luisterboeken. Omdat ik geen die-hard boekenlezer ben, wist ik niet waar te beginnen. Daarom heb ik mij tot jullie gewend op Instagram en om goede tips voor Storytel boeken gevraagd. En jawel, inmiddels heb ik mijn digitale boekenplank vol luisterplezier staan. Ik heb nog niet alle boeken kunnen luisteren, want ja, die slaapjes duren soms niet zo heel erg lang.. voor ik het weet zit ik weer met mijn neus in de fruithapjes en de zandkastelen. Maar he, een voordeel, zo doe je lekker lang met een boek. Maar als Izzy dan ein-de-lijk slaapt ’s avonds en ik ein-de-lijk uitgeteld op bed lig, hoef ik niets anders te doen, dan lekker te luisteren. ‘lezen’ was nog nooit zo easy 😉

pstttt. Onderaan de blog een speciale ILH-kortingscode van Storytel voor jou!

Dit zijn mijn favo Storytel luisterboeken

1. Laura H. Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer

De podcast van dit (luisterboek) was mij laatst ook al door een vriendin getipt, dus toen deze in de app en in jullie tips voorbij kwam, heb ik ‘m direct opgeslagen. Het is het eerste boek dat ik ben gaan luisteren. Laura H, een meisje uit Zoetermeer wordt buiten het kalifaat aangetroffen met twee kleine kinderen, rennend door de woestijn. Aangekomen op Schiphol wordt ze gearresteerd omdat ze door de IS gestuurd zou zijn om een aanslag te plegen… Ongelofelijk interessant, onwerkelijk en spannend tegelijkertijd. Must listen als je het mij (en velen anderen) vraagt.

2. De zeven zussen (serie)

Deze tips kreeg ik het meest van jullie op Instagram. De zeven zussen is een serie van auteur Lucinda Riley. En het zijn allemaal heerlijke romans. Beetje amorrrrr en zwijmelen op vakantie kan nooit kwaad toch!? Heerlijk wegluisteren!

3. De boeken van Astrid Holleeder

Deze boeken staan al heel lang op mijn ‘lees-lijst’ maar het was er nog niet van gekomen. Als ik in de media hoor over de Holleeder zaak, vind ik dit altijd zo onwerkelijk, alsof het een film is. Maar niks is minder waar. De boeken van Holleeders’ zus Astrid lijken mij daarom waanzinnig interessant en nu ze ook op Storytel staan, ga ik ze absoluut luisteren. Het gaat om ‘Judas’ (waarin zus Astrid besluit wel of niet te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder) en ‘Dagboek van een getuige’ (het vervolg waarin Astrid ingaat op alle consequenties van deze ingrijpende beslissing om tegen haar broer te getuigen).

4. Dare to Lead – Brene Brown

Sinds ik de Tedtalk en de Netflix aflevering van Brene Brown heb gezien ben ik fan! Wat een inspirerende vrouw. Dit moet je echt een kans geven! Het boek ‘De moed van imperfectie’ heb ik al, nu lijkt het mij interessant om ook de luistervariant van haar nieuwst boeken Dare to Lead te luisteren. Daar word je nooit dommer van namelijk, van die Brene!

5. Mindful opvoeden in een druk bestaan

Hoewel dit geen tip van jullie was, trok deze titel mijn aandacht in de Storytel app. Het is een praktische gids voor mindful ouderschap en dat spreekt mij enorm aan. Ik heb een paar jaar geleden een mindfulness cursus gedaan en dat beviel heel goed. Om op deze manier Izzy op te kunnen voeden lijkt mij interessant. En tja, dat drukke bestaan… dat had ik al voor de komst van Izzy, maar nu met baby is het nóg drukker geworden. Een luisterboek dat mij op het lijf geschreven is, denk ik. Die ga ik dus zeker luisteren!

Als jij nog andere tips hebt voor luisterboeken op Storytel, let me know! ik zit er nu lekker in, dus ik blijf elke avond voor het slapengaan even luisteren!

30 dagen gratis Storytel!

Zoals beloofd, speciaal voor de lezers van I Love Health, een aanbieding van Storytel zodat jij ook aan de luisterboeken kan! Dat wil je hoor! Ga naar deze pagina, meld je aan en krijg 30 dagen gratis Storytel! (geldig tot 8 november!)

XX Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *