Stel je huid geen seconde bloot aan de zon!

Beauty, Health  /   - 

Ik ben dol beautyproducten die je leven een stuk makkelijker maken. Zo neem ik graag zo min mogelijk mee als ik op vakantie ga. Hoe minder spullen, hoe minder je hoeft te zeulen. Fijn! Er gaan een hele berg miniproductjes in mijn toilettas. Maar wel een flinke tube zonnebrandcrème! Smeren, smeren en nog eens smeren is mijn advies!

Biotherm heeft dus zo’n nieuw, super handig zonneproduct in het assortiment opgenomen: een zonneproduct dat zowel op de natte als op de droge huid gebruikt kan worden. Want hoe vervelend is het als je net het water uitkomt en je minstens een kwartier moet opdrogen voordat je je in kan smeren? Dat zijn toch weer 15 minuten blootstelling aan de zon, die je beter kunt voorkomen.

Ik smeer me altijd van top tot teen in met een hoge SPF: minimaal 30 en als ik in Bali ben (dicht bij de evenaar) zelf met een SPF50. Ook na twee maanden… bruin word je toch wel, dus die onzin wil ik niet horen bij je keus voor een lage SPF! biotherm sun zon, Fluide Solaire Wet or Dry Skin

Dat wachten met insmeren vind ik dus vervelend. Want zo word je huid toch nog blootgesteld aan de zon. De introductie van de Biotherm Fluide Solaire Wet or Dry Skin (SPF30) van Biotherm juich ik dan ook heel hard toe!

Ook al ben ik geen fanatiek baantjestrekker (sterker nog: ik zink direct als ik een borstcrawl probeer…), een dipje in het zwembad om af te koelen is altijd lekker. En wat surfen betreft, lig ik elke dag in het water als ik in Bali ben. Vanaf nu kan ik me dus direct na mijn surfsessie insmeren met de Fluide Solaire Wet or Dry Skin.

Biotherm Fluide Solaire Wet or Dry Skin (SPF30)

Even wat feitjes op een rij: het is een ultra lichte zonnemelk die een efficiënte en optimale bescherming tegen de zon biedt, voor een droge of een natte huid door de waterresistente UBA/UVB filters. Het is makkelijk op de huid aan te brengen en laat geen sporen of witte waas achter. Deze zonnebrandcrème is verrijkt met natuurlijk verzachtende Life Plankton™, vitamine E en hydraterende stoffen. fluide solaire wet or dry biotherm, Fluide Solaire Wet or Dry Skin

Beschermt beter dan gewone zonnebrand

Wanneer hij op de droge huid wordt aangebracht, beschermt de Biotherm Fluide Solaire Wet or Dry even goed als een gewone zonnebrand. Op de natte huid is hij 50% beter dan normale zonnebrand. fluide solaire wet or dry grafiek biotherm

 

Wist je dat?

  • UVB-stralen zijn er ‘enkel’ als de zon zichtbaar schijnt en deze kunnen je laten verbranden. Ezelsbruggetje: de B uit UVB staat voor ‘Burning’.
  • UVA-stralen zijn er altijd. Ook als de zon niet schijnt. Ook deze UVA-stralen veroorzaken huidveroudering. Ik onthoud dit altijd aan de A van ‘Aging’.

Mijn ultieme zontip

Smeer je altijd – ja echt, altijd – in met een SPF. Want ook als de zon niet schijnt, wordt je huid blootgesteld aan Uv-stralen. Zo bevat mijn dagcrème altijd een SPF. Ga ik met het zonnetje naar buiten, dan smeer ik mijn armen en benen ook in, als deze in aanraking komen met de zon. En als ik in Bali ben – waar ik een paar maanden per jaar woon – smeer ik mij elke dag van top tot teen in met SPF50. En zelfs een sunblock op mijn gezicht als ik ga surfen. Kleine moeite, groots effect. Het bewijs: ik moest afgelopen week nog mijn legitimatie laten zien toen mijn vriend een fles wijn bij de Appie haalde. Waarom vroeg ik me af, ik ben 30! Bleek de caissière me ruim onder de 25 geschat te hebben. Score!! Geen rimpeltje te zien dus 😉

biotherm sun zon, Fluide Solaire Wet or Dry Skin, kaapstad, muizenberg
Op het strand van Muizenberg in Kaapstad! Eerst even goed insmeren, daarna gesurfd!

De Biotherm Fluide Solaire Wet or Dry kost €27,80 en is sinds mei verkrijgbaar.

Daarnaast heeft Biotherm nog heel veel andere fijn zonneproducten die ik sinds mijn Kaapstad trip vorig jaar uitgebreid het getest. Conclusie: #fangirl 😉

biotherm sun zon, biotherm fluide solaire
Muizenberg, Kaapstad!

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Hi Daisy, wellicht is de website van Jetske Ultee een interessante bron n.a.v. jouw artikel. Zoals veel onjuiste claims in voeding zijn die er helaas ook bij cosmetische producten. (Waarmee ik overigens niet suggereer dat dat geldt voor Biotherm!)
    Als ik bijvoorbeeld een goede douchegel of zonnebrand zoek, kijk ik altijd even op haar website. Ze zet zich ook actief in voor de juiste zonbescherming:
    http://www.dr-jetskeultee.nl/zon/zonbescherming