Trend: altijd online, zelfs tijdens het tandenpoetsen!

Beauty, Health  /   - 

Gezonde tanden. Heel belangrijk! Dat hoort voor mij helemaal bij een gezonde lifestyle. Nu zijn die gezonde tanden me wel met de paplepel ingegoten. Of misschien juist niet met de paplepel, maar met een goede tandenborstel?! Mijn moeder werkt namelijk in een tandartspraktijk, dus de goede tandenborstels, poetstips en fijne tandpastaatjes waren niet aan te slepen bij ons thuis. Een aantal zaken zijn altijd al belangrijk geweest als het op mondverzorging aankomt – denk poetsen, geen zoete drankjes, flossen – maar er zijn ook een aantal nieuwe trends te zien, die je back in the days nog niet zag!

Trend 1: Altijd online

We zijn altijd online. Je hebt je telefoon of tablet in handen, en anders is de kans groot dat je achter je laptop zit. Vanzelfsprekend om mijn blog te lezen 😉 Nu kun je zelfs ‘online’  zijn tijdens het tandenpoetsen. Niet om het aantal likes op je Instagram post te checken, maar wel om te checken of je goed poetst!

Oral-B lanceerde onlangs de nieuwe GENIUS elektrische tandenborstel. En wat een bijzonder apparaatje is dat! Ik poets er sinds kort mee en ben echt onder de indruk. De Oral-B GENIUS kan met bluetooth contact maken met je telefoon. Zo kun je door middel van sensoren in de tandenborstel en de camera op je telefoon zien welke delen van je mond je beter moet poetsen. Klinkt ingewikkeld, maar is heel gemakkelijk. Je klikt je telefoon in de houder op je spiegel en zo krijg je van de Oral-B app realtime advies waar je nog moet poetsten en welke delen van je gebit je wel al goed gepoetst hebt. Zo mis je nooit meer een stukje. Voor mij werkt dit goed! Ik merk dat ik soms wat lui ben om lang genoeg te poetsen en raffel het wel eens af. Door deze Oral-B app vind ik het echt een uitdaging geworden om alles goed te poetsen! Want hoe leuk is het als je een 100% score en de titel ‘Poetsheld!’ krijgt als je het goed gedaan hebt. Net een klein kind die een sticker in haar schriftje krijgt. Yes! Daarbij laat de app zien of je poetstechnieken verbeteren door de ‘les’ die je via de app krijgt. Er zijn allemaal poets-challenges die je kunt doen. Zo wordt tandenpoetsen bijna een sport en een strebertje als ik wil daar natuurlijk graag beter in worden! oral-B GENIUS mondverzorging Daisy

Trend 2: Witte tandjes!

Al kan ik me niet voorstellen dat gele tanden ooit in de mode zijn geweest, valt het me op dat je steeds meer producten in de winkels vind die je helpen om die Hollywood smile te krijgen. Je hoeft hiervoor dus geen dure behandeling bij je tandarts te ondergaan, maar kunt het zelf thuis doen. Handig! Niet lang geleden lanceerde Oral-B een totaal nieuw product om witte(re) tanden te krijgen: Oral-B 3D White Luxe Whitening Versneller. Je gebruikt dit na het poetsen met tandpasta, voor een optimaal (wit) resultaat. Eerder schreef ik daar al deze blog over witte tanden over! Oral B 3D White Luxe voor witte tanden

Trend 3: Voor elk wat wils

Geen gebit is hetzelfde. Iedereen heeft andere behoeftes als het aankomt op mondverzorging. De schappen bij de drogist staan vol met verschillende tandenborstels en tandpasta’s voor elk ‘probleem’ of behoefte. Zo heb ik vaak last van gevoelig tandvlees en tanden. Daarom poets ik al vrij lang met de Oral-B Pro-Expert Premium tandvleesbescherming tandpasta. Dit helpt bij mij enorm bij dat gevoelige tandvlees. Het is sindsdien veel minder gevoelig. Fijn! oral-B GENIUS mondverzorging Daisy, tandpasta

Ik ben benieuwd hoe jouw mondverzorging eruit ziet! Laat het me weten in de comments onder deze blog. xx Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

  1. Interessant om te lezen dat merken gebruik maken van technologie en apps om mondverzorging en poetstechnieken te verbeteren. Ik geloof dat veel mensen hier baat bij kunnen hebben. Veel van mijn vrienden poetsen niet goed genoeg en hebben veel last van tandplak. Dit zou de oplossing kunnen zijn!

  2. Ik heb dankzij de Genius een veel mooiere glimlach. Het is gewoon super om te zien welke deeltjes van je mond je beter moet poetsen, in real-time.

    Ik heb genoten van dit artikel en kijk al uit naar jouw andere content.

    groetjes

  3. Mijn tandarts heeft me verteld dat de oral B tandpasta relatief veel scherpe deeltjes bevat en dus t glazuur meer aantasten dan andere tandpasta’s.

    1. hahahaha! Ja, nu ook tijdens het tandenpoetsen online. Maar dan wel echt nuttig online 😉 Je leert echt super veel van die app!