5 tips voor een gladde en gehydrateerde huid

Beauty  /   - 

Wat een heisa allemaal. Het is je vast niet ontgaan: ik ben afgelopen maand 30 geworden. Ineens kan ik geen website, blog, magazine of persbericht meer zien, of er schreeuwen grote 3-en en 0-en over het beeld/blad. 30 dit, 30 dat. I know… it’s me. En wat ik dus overal lees, is dat je huid vanaf je 30e verandert. Oké, dit gebeurde natuurlijk niet klokslag 12u op mijn verjaardag, maar je begrijpt wat ze bedoelen. Je huid houdt van nature niet zo veel vocht meer vast en het natuurlijke gehalte van hydraterende hyaluronzuur begint af te nemen. Je huid wordt droger (vochtarm) en je krijgt de eerste (droogte)lijntjes. He bah. Een snelle check in de spiegel vertelt me dat dit klopt. Gelukkig is er aan al deze 30ers ellende wat te doen (ik ben ook een stuk meer gaan klagen en overdrijven sinds die 30 is aangetikt zoals je merkt). Naast accepteren dat je gewoonweg geen 20 meer bent, en beseffen dat 30 best awesome is (hallo zelfstandigheid, eigen geld, huis en hopelijk nog minstens 50 jaar te gaan), kun je zorgen voor extra hydratatie van de huid. Met deze 5 tips heb jij gegarandeerd een gladde en gehydrateerde huid. Trouwens ook als je jonger of ouder dan 30 bent kan ik dit aanraden.

  1. Water drinken

Inmiddels gesneden koek zou je denken, maar er zijn nog zoveel mensen die te weinig water drinken, waardoor ze uitgedroogd zijn. En zo een uitgedroogde huid hebben. Water helpt ook de afvalstoffen makkelijker je lichaam te verlaten. Zorg voor voldoende hydratatie (minimaal 2 liter per dag) en je zult het terug zien aan je huid.

Tips om meer water te drinken lees je in deze blog en mijn boek.

  1. Water eten

Met name groente en fruit bevat veel water. Eet daarom veel fruit. Fruit is enorm hydraterend. Zo zijn appels echte natural moisturizers. Ze bestaan voor 85% uit water. En watermeloen is natuurlijk een inkoppertje. Ook komkommer en tomaat bestaan voor het grootste deel uit water. Geen idee of dit waar is, maar men zegt dat je door het eten van een tomaat al meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. De tomaat bestaat immers voor het grootste deel uit water.

  1. Biotherm Aquasource Everplump

Biotherm is een kei als het gaat om hydraterende producten. De Aquasource gel formule bestaat al langer (1998) en is sinds kort uitgebreid met de Everplump. Met een druppel Everplump breken duizenden mircrodruppels uiteen op je huid, waardoor de hydraterende bestanddelen worden vrijgelaten. De huid raakt zodanig gehydrateerd dat die nare lijntje ‘opgevuld’ worden en tekens van droogte minder worden. biotherm aquasource everplump

Ik heb de Everplump uiteraard getest. Het aanbrengen van de gel voelt heel fijn. De gel geeft een verkoelend effect, wat fijn was toen ik het testte in het hete Bali. Everplump voelt een beetje als een primer. Er blijft een flinterdun laagje op je huid achter, die echt zijdezacht aanvoelt. Dit is dus dat opvullende effect, waar het merk zelf over spreekt. Je make-up kun je vrij snel erna aanbrengen.

Wat zorgt er dan voor die hydratatie? Inmiddels is bekend dat hyaluron een positief effect heeft op het vochtgehalte van je huid. Aquasource Everplump bevat Blauwe Hyaluron dat het van nature aanwezige hyaluronzuur in de huid versterkt. Daarnaast zorgt glycerine voor dit hydraterende effect van de gel. biotherm aquasource everplump

  1. Minder airco, minder verwarming

Zowel airconditioning als verwarming drogen je huid uit. Ze zorgen namelijk voor een nog drogere lucht binnenshuis of in de auto. En als het vocht aan de lucht onttrekt, dat doet het dat ook met je huid. Probeer de temperatuur minder heftig te laten schommelen.

  1. Geen lange hete douches

Het kan zo lekker zijn, vertel mij wat. Een heet bad, of een lange hete douche… heerlijk! Heet water kan echter de beschermende lichaamseigen oliën wegspoelen en je huid droog maken. Korte lauwwarme douches zijn daarom veel beter voor je huid. En trouwens ook voor het milieu. Win-win!

biotherm aquasource everplump daisy parijs
In Parijs in het lab van Biotherm, zelf aan de slag met de Aquasource formule!

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties