Waarom je ook zonnebrand moet smeren in de herfst/winter

Beauty, Health, Life  /   - 

Hoe vaak zie/hoor je het wel niet voorbij komen in de zomer: smeer je goed in! Smeren, smeren, smeren. Ook op ILH verschenen al een aantal blogs waarom smeren zo belangrijk is. Waarom smeren we eigenlijk alleen maar in de zomer? Er is namelijk áltijd UV-straling in de lucht. Het is het belangrijk dat je je huid hier goed tegen berschermt. Je kunt bijvoorbeeld een dagcreme aanschaffen met een beschermende factor erin, om je huid te elke dag de beschermen. Om deze redenen zou jij elke dag een laagje zonnebrand moeten smeren, ook in de herfst en winter.

Rimpels

Door zonnebrand te smeren kun je rimpels voorkomen en verminderen. Zonnestraling maakt uit. 90% !! van de verschijnselen van huidveroudering, zoals rimpels, pigmentvlekken en verslapping, komen door de zon. Uit onderzoek blijkt dat dagelijks gebruik van zonnebrandmidde bestaande tekenen van huidveroudering kan terugdraaien. Als dat geen reden om te smeren is.

Huidkanker

Goed, rimpels wil je het liefst voorkomen, maar huidkanker door overmatig blootstelling aan de zon is nog een veel groter risico. Smeren dus!

Overal straling

Vaak smeren mensen zich pas in als ze de zon opzoeken: bij een dagje strand of op het terras de piste tijdens wintersport. Maar straling is overal. Het bereikt je dus ook als je snel even van A naar B fietst of een blokje om loopt.

winter, bescherming huid, zonnebrand winter

Altijd uv-A-stralen

‘Je hoeft je alleen maar in te smeren als de zon schijnt’. Think again. Misschien is er geen zonnetje aan de lucht, maar wel uv-A straling. Nou, toch wel. Ook wanneer het niet meer warm is buiten, op bewolkte dagen, of dus in de winter, bereiken uv-A-stralen de huid. Deze uv-A stralen dringen dieper door. en dat voel of zie je dus niet. Want waar je van uv-B straling een lekker bruin kleurtje krijgt (of rood bij schade), zie je van uv-A straling dus niks.

Beschermlaagje

Naast een beschermlaagje voor de zon, vormt zonnebrand ook een beschermlaag deze vuiltjes in de lucht. Voelt jouw huid wel eens viezig/vettig aan na een dagje rondslenteren door de stad? Dat kan hartstikke kloppen, want jouw huid wordt constant blooggesteld aan die die vervuilde lucht.

Minder natuurlijke bescherming

Je huid maakt melanine aan. Een natuurlijke beschermer voor pigmentvlekken. Vergeleken met de zomer maakt je huid in de winter veel minder melanine aan. Terwijl die straling waar we het hierboven over hebben er dus wel is. Help je huid dus een handje.

Smeer dus niet alleen in de zomer! Smeer jij jezelf dagelijks in met zonnebrand, ook in de winter?

Liefs, Lindelotte

Bron: Uncover-skincare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *