Alpe d’Huzes 2019 // Photo diary

Life, Sport  /   - 

Al vanaf jongs af gaan wij met het hele gezin naar het evenement Alpe d’HuZes in Frankrijk. Dit jaar waren wij er voor de 11e keer bij. De eerste paar jaren fietste ik de berg op, daarna heb ik de berg nog een aantal keer lopend bedwongen. Dit jaar was ik mee als vrijwilliger, maar vooral als supporter van ons team vol met kanjers. Ik deel graag met jullie mijn ervaring van Alpe d’HuZes 2019 in foto’s.

Het evenement Alpe d’HuZes

Nog even in het kort (mocht je Alpe d’HuZes niet kennen): Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Op één dag beklimmen deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘Opgeven is geen optie’. Je kunt je voorstellen: een hele bijzondere week vol saamhorigheid. 2019 vond de 14e editie plaats van het evenement en wij waren daar dus voor de 11e keer bij.

Mijn Alpe d’HuZes 2019

Alpe d'HuZes
Ieder jaar gaan wij met de hele familie. Dit jaar was mijn leukste schoonzusje ook mee. Om extra geld op te halen hebben wij truien laten sponsoren, die gedragen werden door het hele team.
Alpe d'HuZes
De ‘hartenkreten muur’. Iedereen kan hier een boodschap achterlaten. Ik schreef een 2 hartjes voor de twee liefste opa’s en voor Gerrie, die in gedachte heel dichtbij waren.
Alpe d'HuZes
Mooie sprekers en verhalen. Iedereen heeft een eigen verhaal, waarom zij die berg beklimmen.
Alpe d'HuZes
Een hoop knuffels en liefde.
Alpe d'HuZes
Om 4:00 uur ’s ochtends klappers uitdelen aan de start. Om alle deelnemers nóg harder aan te moedigen. Enne, om 4:00 uur aan de start, betekent om 2:00 uur je wekker. Dat is best vroeg ja.
ad6
’21 bochten, het kaarslicht, zoveel namen. Ontelbare verhalen, 1 doel, 1 strijd.’ – Alpe d’HuZes lied – Kom geef niet op
Alpe d'HuZes
Alleen maar trots! Hand in hand over de finish.
Deze toppers hebben 2 keer gelopen! Trotse zus!
Alpe d'HuZes
Dikke knuffels en tranen van opluchting aan de finish. Het hoort er allemaal bij.
Alpe d'HuZes
Vorig jaar was onze lieve vriendin Gerrie er nog bij op de berg. Ze fietste de laatste bochten mee, om nog 1 keer over de finish te gaan. Afgelopen januari overleed zij na 8 jaar lang ziek te zijn geweest. Haar grootste wens was dat haar fiets dit jaar weer over de finish zou gaan. Wij deden een oproep op de radio of iemand haar fiets omhoog wilde fietsen die zelf geen fiets had. Een jongen meldde zich en fietste Gerrie haar fiets 2 keer over de finish. Weer kippenvel all over te place.
Alpe d'HuZes
Wat een week! Het was indrukwekkend, emotioneel, magisch en liefdevol. Volgend jaar zijn wij er zeker weten weer bij. Dichter bij de hemel kom ik niet <3

Zie ik jou volgend jaar?

Er werd maar liefst €12 miljoen opgehaald dit jaar! Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Er is nog steeds heel veel (!!) geld nodig om nóg meer onderzoek te doen naar een wondermiddel tegen kanker. Dus, sta op en kom in actie. Zie ik jou ook volgend jaar?

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *