#DigitalDinnerDetox in huize I Love Health!

Eetdagboek, Food  /   - 

Wellicht heb je het voorbij zien komen op Instagram: vorige week deden wij een Digital Dinner Detox thuis. En dat klinkt moeilijker dan het is, maar eigenlijk is het niets meer dan geen schermen tijdens het avondeten! Zo simpel en logisch als het klinkt, zo weinig gebeurt het. Bij ons thuis niet en ook bij heel veel andere mensen niet, begreep ik via Instagram door alle reacties. Gek eigenlijk he, want dat kwartiertje met elkaar aan tafel, zou toch gemakkelijk zonder schermen moeten kunnen?

Het is nu ook weer niet zo dat ik het hele diner whatsappend doorbreng, maar er wordt heus wel eens door ons op de telefoon gekeken tijdens het eten of als er een ‘belangrijk’ belletje binnenkomt (wat natuurlijk nooit écht belangrijk is), wordt deze ook wel eens opgenomen. En we eten soms ook voor de tv… slecht ja, ik weet het.

Toen ik op Instagram in een poll vroeg wie zich telefoonverslaafd vindt, antwoordde maar liefst 93% met ja… OMG. Begrijp me niet verkeerd,  ik heb ook ‘ja’ gezegd, maar ik dacht dat er niet zo veel verslaafde gekkies met mij waren. Maar wel dus… voel ik mij in elk geval iets minder slecht. Maar het is wel echt iets waar we wat aan moeten doen toch? Ik, en die andere 97% eigenijk ook!

Daarom vond ik de #DigitalDinnerDetox challenge die Santa Maria mij voorstelde, ook een leuke manier om awareness voor dit probleem te creëren. Santa Maria gelooft dat als je lekker eet, je meer aandacht hebt voor elkaar aan tafel. De Tex Mex keuken is hier, met alle kruiden en specerijen, met uitstek geschikt voor! Nooit meer saaie maaltijden! En de challenge is ook nog eens heel goed te doen: alleen met het diner alle schermen uit. Wij hebben dit de hele week gedaan en het beviel ons prima! Ook was het helemaal niet zo moeilijk. Je komt beter tot een gesprek. En ik vind het ook motiveren om ‘m na het eten óók te laten liggen. Tv’tje ging dan wel aan, voor een serie met zijn tweeën. Maar dat valt momenteel – in tijden van totale #teamnosleep door Izzy – onder quality time. haha!

Ik moet er wel een kleine disclaimer bij geven: ik heb mijn telefoon wel gebruikt om foto’s te maken voor deze blog… maar niet stiekem op WhatsApp gekeken. Dus foto maken en snel wegleggen!

We hebben deze week twee keer Tex Mex gegeten. Tafel vol met bakjes met allerlei groenten en andere Tex Mex benodigdheden. Zo hebben we een keer taco’s met vegetarisch gehakt gegeten en een keer volkoren tortilla’s met super lekkere zalm. Die kan ik echt aanraden, zo lekker! Ook gingen we een keer eten in het avondzonnetje op het strand in Scheveningen. En ik at een keer met Izzy samen op de bank, maar dan wel zonder tv! Super goed gesprek met haar gevoerd joh 😉 Ook het ontbijt dat Roij maakte aten we gezellig met zijn drietjes op, zonder tv en telefoon.

Hier onze #DigitalDinnerDetox week in foto’s!

digital dinner detox tex mex
Tex Mex met zalm en volkoren tortilla’s op het menu 🙂
digital dinner detox tex mex
Gezellig ook met Izzy aan tafel. Zij ‘eet’ tegenwoordig ook mee aan tafel.
digital dinner detox
In het avondzonnetje op het strand eten. Genieten!
digital dinner detox
Samen met Izzy op de bank eten, maar dan wel zonder TV. Al was Izzy wel op zoek naar de afstandsbediening… dus zij dacht wellicht anders over die #detox!
digital dinner detox
Nog een avond Tex Mex. Dit keer taco’s met vega gehakt!
digital dinner detox
Samen met Izzy in de keuken de Tex Mex voorbereiden.
De ingrediënten voor de Tex Mex!
digital dinner detox ontbijtjes
Roij heeft zich uitgesloofd voor het ontbijt: smoothie bowls, kop thee, vers sap en een gembershot!\

Ben ik gewoon even heel benieuwd hoe jullie dat thuis doen, schermen tijdens etenstijd? Laat het me weten in de comments! Wij gaan in elk geval ons best doen om door te gaan met die nieuwe goede voornemen.

Liefs

Daisy

Liefs, Daisy
[Advertorial – dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *