#Fitcouple doet SLA Detox Days ;-)

Food, Health  /   - 

Een week voor kerst, het perfecte moment om de driedaagse detox van SLA te doen – vonden wij. Even een healthy escape van al die Sinterklaasfeestjes, kerstborrels en andere gezelligheid. Toen ik Roij vertelde dat ik een detox ging doe met SLA, vroeg hij gelijk of hij ook mee mocht doen. (Dus nee lieve mensen, ik probeer hem niet te bekeren met al mijn gezonde ritueeltjes. Dit wil hij zelf 😉 Maar we zijn natuurlijk wel het ultieme #fitcouple! HAHA!) En zo geschiedde: Dais & Roij aan de detox!

SLA heeft drie verschillende programma’s bij de Detox Days. Ik koos voor de Fix, een volledig vegan programma en Roij ging voor de Active, met iets meer proteïnen en meer calorieën dan de andere programma’s. Leek me wel zo slim voor hem. Als man heb je toch een grotere caloriebehoefte dan vrouwen. En dit is zijn eerste detox ever, dus laten we een beetje easy beginnen. Anders is het niet alleen zijn eerste, maar ook gelijk zijn laatste.

Dus je snapt het: dit #fitcouple zat op maandagavond als twee kwispelende hondjes bij de deur te wachten tot de bezorger kwam met twee grote dozen vol lekkers voor de volgende dag. Deze SLA Detox is anders dan de gemiddelde sappenkuur. Waar je dan enkel sapjes drinkt, mag je bij de SLA Detox wel eten. Op het menu:

  • Ontbijt: een smoothiebowl met pitjes en zaadjes
  • Lunch: een flinke salade
  • Diner: een stevige soep met extra groenten on the side
  • Tussendoor: 2 sapjes, kefir, een aantal detox theetjes en gember en citroen

SLA Detox Days Dat sprak me vooral aan van deze detox. Want een sappenkuurtje vind ik in Nederland best zwaar (op Ibiza overigens niet). Je leven gaat hier gewoon door: werk, sociaal leven en sporten. Maar omdat je bij de SLA Detox wel ‘normaal’ mag eten, is het beter te doen.

Er werd elke avond een pakket bezorgd voor de dag erna en we ontvingen elke dag een mail met informatie. Niet alleen over het menu en de detox maar ook met handige tips en ‘het waarom’. Zo werden we vooraf goed voorbereid, tijdens de detox op de hoogte gehouden en ook kregen we tips mee voor erna. Want behalve 3-dagen gezond eten, is de SLA Detox ook bedoelt om erna bewuster te leven. Ze willen je echt wat mee geven.

Je bent vast heel benieuwd wat dit #fitcouple ervan vond. Snap ik! Ik zal mijn ervaring in het kort met je delen, maar die van Roij uitgebreider. Mini-interviewtje over de SLA Detox met de beste man. Maar die komt later deze week! Even geduld nog…

Lees je mee met mijn ervaring?

Wat vond ik van de SLA Detox Days?

De SLA Detox is echt heel goed te doen. Ik heb al diverse keren 3-5 dagen achter elkaar op enkel sapjes geleefd bij een detox, dus dit was een eitje. Tuurlijk had ik weleens zin in ‘meer’ eten, vooral aan het eind van de werkdag, voor het avondeten, maar dat heb ik ook op normale niet-detoxdagen. Het eten vond ik super smaakvol en echt vullend. Bij een smoothiebowl en soepje denk je aan een lichte maaltijd, maar het waren echt flinke bakken! De soepen op avond 1 en 3 waren lekker dik en stevig. Alleen die op avond 2 was wat dunner, dat vond ik jammer. Alle sapjes waren lekker, behalve de kefir maar ook die vond ik prima te doen – in tegenstelling tot Roij. Op dag 1 kreeg ik een emergency bar in mijn pakket. Dat is een energy bar voor als je echt honger hebt. Ja dat ding brandde in mijn tassie en was op dag 1 al op. Noodgeval! Afzien dus op dag 2 en 3 – ik kreeg er maar 1 namelijk. Roij was gelukkig zo lief af en toe een hapje van die van hem af te staan. Beter een hap minder dan een hangry vriendin – ik snap het. De begeleiding per mail was top. En zoals je van SLA gewend bent, was alles tot in de kleinste details goed gedaan: mooi pakket, lekker eten, divers, voedzaam, mooie kaartjes, voor- en nazorg… Er zaten zelfs tandenstokertjes in het pakket omdat een goede mondhygiëne ook bijdraagt aan de detox.

En even los gezien van het hele detox verhaal en effect, is het ook gewoon mega chill dat je drie dagen niet hoeft na te denken over je eten, geen boodschappen hoeft te doen, niet hoeft te koken maar toch mega lekker en gezond eet.

Kortom: ik raad dit zeker aan! Is mijn verhaal toch wat langer geworden dan verwacht. Excusezzzzz.

Zelf detoxen met SLA? Doen! Hier lees je alle info en kun je bestellen.

SLA Detox Days

x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie