Eetdagboek na gastric bypass van Eline van FromFattoFit.nl || #byebyebelly

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

Eline is een speciaal geval. En dat bedoel ik in de positieve zin des woords. Heel positiefs zelf. Ik heb ontzettend bewondering voor haar. Eline en ik waren vroeger – tot we een jaar of 7 waren – beste vriendinnetjes. Helaas verhuisde zij naar de andere kant van het land en zo verloren we elkaar uit het oog. Maar ‘gezond’ bloggen schept een band en nu spreken we elkaar weer af en toe. Leuk! Eline is blogger van haar eigen site FromFattoFit.nl. Zij legt je zelf uit in deze blog, waarom haar site zo heet!

Ik ben heel blij dat ik haar eetdagboekje online mag zetten in deze #byebyebelly maand. Want als íemand letterlijk en figuurlijk ‘bye bye’ tegen haar belly zegt, is zij het wel! Ik ben in elk geval super trots op haar. Lees je mee?

Eline: “Bijna 3 jaar geleden was voor mij de maat vol, letterlijk. Mijn weegschaal gaf een error aan als ik er op ging staan en dat doet een weegschaal alleen als je boven de 150 kilo weegt. Ik wist natuurlijk dat ik veel en veel te zwaar was maar dat het zo erg was wist ik niet. Ik ben onwijs streng gaan diëten en bizar veel gaan sporten en viel daarmee af. Helaas niet genoeg. Het sporten lukte niet meer omdat mijn veel te zware lijf het niet meer aankon. Er moest drastisch iets veranderen. Ik ben me gaan verdiepen in maagoperaties en heb hier 2 jaar lang grondig onderzoek naar gedaan. Ik heb uiteindelijk besloten om een gastric bypass te laten doen. Dit is afgelopen zomer gebeurd; mijn maag is verkleind en er is een stuk darm weggehaald. Dat houdt in dat ik nu kleine porties eet. Het is voor mij dus heel belangrijk om uit het weinige dat ik eet zo veel mogelijk voedingsstoffen te halen. Omdat ik al gezond at vóór mijn operatie kan ik dat nu probleemloos voortzetten. Ik eet zo onbewerkt mogelijk en eet sowieso geen geraffineerde suikers. Hier voel ik me erg goed bij. Na mijn operatie ben ik ondertussen 38,7 kilo kwijtgeraakt. Samen met het gewicht wat ik daarvoor al verloren ben, zorgt dat ervoor dat ik voor het eerst sinds mijn 16e/17e weer onder de 100 kilo weeg, iets waar ik super blij mee ben! Het afvallen na zo’n operatie gaat niet vanzelf, ik beïnvloed dit door heel gezond te eten en behoorlijk wat te sporten. Ik geef jullie een kijkje in mijn eet en beweegpatroon van drie dagen!”

Dag 1 FromFattoFit.nl

 • Ontbijt: ik ontbijt met een halve banaan met een theelepel pindakaas. Ik ga meteen na mijn ontbijt sporten en heb de energie hard nodig.
 • Tussendoor: na het sporten neem ik 3 eetlepels kwark met wat speculaaskruiden en moerbeien erdoor. Ik kan de eiwitten goed gebruiken nu.
 • Lunch: ik heb zoete aardappelsalade over van gister, dus daar lunch ik mee. Dit is mijn favoriete winter lunch salade overigens. Super makkelijk, lekker en gezond! Fromfattofit.nl eetdagboek
 • Tussendoor: om een uur of 4 pak ik tomatensoep. Uiteraard zelfgemaakt en zonder rare ingrediënten.
 • Diner: ik heb echt geen zin om te koken en bak dus een omelet met prei, wat rode paprika en een restje kalkoen.
 • Tussendoor: ‘s avonds eet ik 2 mandarijnen.

Gedurende de dag drink ik thee en wat biologisch diksap. Na mijn operatie verdraag ik helaas geen koud water meer.

Dag 2 FromFattoFit.nl

 • Ontbijt: een groene smoothie met daarin spinazie, rucola, munt, appel en een halve banaan. Niet de allerlekkerste combinatie als ik eerlijk ben…
 • Tussendoor: de andere helft van de smoothie. Ondanks dat ik de smoothie niet zo lekker vind, drink ik hem wel gewoon op. Ik heb een hekel aan voedselverspilling namelijk.
 • Lunch: ik lunch heel luxe met een plakje gevulde kip rollade en rucola. Dit was mijn gezonde kersmenu! Fromfattofit.nl eetdagboek Na de lunch ga ik 2 uur sporten.
 • Tussendoor: een gekookt eitje, altijd eiwitten na het sporten!
 • Diner: gewokte spruitjes met ui en kalkoen. Heel simpel maar erg lekker.
 • Tussendoor: zuurdesem rogge cracker met hummus, lekker!

Dag 3 FromFattoFit.nl

 • Ontbijt: Ik ontbijt vandaag met een zelfgemaakte mueslireep. Ik heb me een beetje verslapen dus geen tijd voor een uitgebreider ontbijt! Meteen na mijn ontbijt vertrek ik richting de sportschool, it’s legday baby! Fromfattofit.nl eetdagboek
 • Tussendoor: Ik blijf een beetje te lang hangen in de sportschool waardoor ik mijn tussendoortje oversla, oeps! Kan een keer gebeuren!
 • Lunch: Ik lunch met een omelet met gesneden groentes erdoor.
 • Tussendoor: Ik heb nog een halve avocado in de koelkast liggen die nodig op moet, deze prak ik met wat sesamzaad fijn, ik besmeer hier een rogge zuurdesem cracker mee, erg lekker.
 • Avond: ’s Avond komt er een vriendin eten, ik maak kip uit de oven met een salade. Niet super culinair, wel erg lekker!

Eline: “Alles wat ik eet is zelfgemaakt of zonder onnodige toevoegingen. Ik voel me daar het beste bij. Zoals je ziet zijn de porties erg klein, meer eten lukt me niet door de operatie. Ik hou me over het algemeen strikt aan mijn 6 eetmomenten per dag, anders krijg ik echt te weinig binnen. Soms lukt dat door omstandigheden niet, maar dat vind ik geen ramp, de dag erna lukt het dan weer wel. Bye Bye Belly lukt met dit sport en eetpatroon prima, ik ben nog steeds 20 kilo te zwaar maar al zoveel gezonder dan ik was! Ik ben ervan overtuigd dat het me wel gaat lukken om er in ieder geval nog minstens 10 kilo vanaf te krijgen.”

Wil je meer lezen van Eline? Volg haar afval journey dan op haar leuke blog FromFattoFit.nl. Heerlijke receptjes en hele, mooie inspirerende persoonlijke verhalen. Ik ben fan!

In deze blog vertelt ze over de eerste 30 kg (!!!!) die ze is afgevallen. Must read!

LET OP: het klopt dat Eline extreem kleine porties eet als gevolg van haar gastric bypass. Dit eetpatroon is dus geen voorbeeld voor wie niet geopereerd is! Wat ze eet is erg gezond, maar de hoeveelheden zijn erg klein.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 reacties

 1. Bijna 3 weken na mijn operatie nu en ik heb overmorgen voor t eerst een lunchpakketje nodig, had totaal geen inspiratie, dus ik ben dolgelukkig met dit recept, de sla laat ik weg, want die mag ik pas over een week a 2 volgens de dokter. Maar héél erg bedankt in elk geval!

 2. Ik vind het nog steeds gek dat je zo weinig kan eten. Ik kan 1,5 jr na de operatie al zoveel meer eten als voorheen. Terwijl mijn gewicht stabiel is (en hopelijk ook blijft, maar dat moet wel lukken met 4x in de week sporten). Kwark met speculaaskruiden, die kende ik nog niet. Dank je wel voor de tip!

 3. Eline laat zien dat je met wilskracht, doorzettingsvermogen en discipline alles kan veranderen! Je kan met recht trots zijn op jezelf, ga zo door!

 4. Wauw wat een mooi verhaal en duidelijk, ik vind knap dat je zoveel sport en gezond eet en alles zelf maak, ik heb zelf ook een GBP en ik heb nooit een verzadigd gevoel dit kan door stress komen, ik eet 6 keer kleine eet moment. Ik probeer 3 keer per week te sporten. Ik vind eerlijk om je blogs te lezen.

  Groeten

 5. Ziet er allemaal erg lekker uit!
  Maar is het niet een beetje weinig?
  Een halve banaan als ontbijt bijvoorbeeld, of een plakje kip als lunch.
  Als ik zoveel zou sporten zou ik daar echt niet van kunnen leven.