6 tips voor warme dagen volgens Ayurvedische principes

Health, Life  /   - 

Wat heerlijk he! Nog een paar zomerse dagen. Wij zijn nog lang niet klaar met de zomer (hadden we dat al gezegd 😉 ) Doe ons nog maar wat warmte en zon. Ben jij nu niet zo’n fan van warme temperaturen of ben jij gewoon op zoek naar tips om goed voor jezelf te zorgen met hitte? Wij delen 6 tips voor warme dagen volgens Ayurvedische principes. Deze tips hebben wij gekregen van Dana Hooghiemstra.Dana Hooghiemstra is holistisch gezondheidscoach en yogadocente. Ze heeft haar eigen bedrijfje: Dana Holistic Health Coaching.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een holistische geneeswijze en levensfilosofie afkomstig uit het Oosten, dat ten doel heeft zowel ziekten te genezen als ziekten te voorkomen. Ayurveda gaat uit van de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest, waarbij voeding en leefstijl worden gezien als de beste geneesmiddelen en remedies.

6 tips volgens Ayurvedische principes

  1. Drink verkoelende, zoete dranken, zoals limonade. Maar vermijd ijs! Ijs dooft het spijsverteringsvuur en vertraagt de spijsvertering.
  2. Eet verkoelend voedsel: zoals ghee, zuiver botervet, zoete vruchten zoals mango, rijst of salades van gegrilde groenten. Vermijd bij voorkeur rauw voedsel.
  3. Vermijd pittig en sterk gekruid eten. Dit verhoogt namelijk de warmte in het lichaam.
  4. Vermijd te zware lichamelijke inspanning. Kies eerder voor meer ontspannende activiteiten zoals wandelen, zwemmen, hatha yoga of yin yoga.
  5. Vermijd teveel blootstelling aan de zon, dit verhoogt de warmte in het lichaam.
  6. Maak gebruik van verkoelende ademhalingstechnieken (voor de kenners: zoals de shitali en sitkari ademhaling)

Hopelijk heb jij wat aan deze tips voor warme dagen. Geniet nog even van de warmte en het zonnetje! Voor je het weet is het hartje herfst.

Liefs, Dana en Lindelotte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *