Een ideaal recept voor warm weer: bietencarpaccio met mineola, vegan feta en gekarameliseerde walnoten. Dit receptje is van Jeanine Leenheer! Lekker als lunch, voorgerechte of licht diner met iets on the side.
Over Jeanine
Jeanine is gek op gezond plantaardig eten en een gezonde leefstijl. Op haar website deelt zij heerlijke recepten. Daarnaast werkt Jeanine als leefstijlcoach en heeft ze een passie voor gezond eten, mind, body, soul, schrijven, koken, bakken, yoga en reizen. Jeanine is afgestudeerd als leefstijlcoach aan de Bold Coach Academy. Inmiddels werkt zij als coach en organiseert ze workshops. Ze begeleidt studenten en young professionals die last hebben van veel stress en/of in een burn-out zitten, anderzijds op mensen die gezonder willen leven en hun leefstijl willen verbeteren.
Ingrediënten
- Twee gekookte bietjes
- 1 mineola
- Een grote hand walnoten
- Kokosbloesemsuiker
- Een grote hand spinazie
- 1/4e blok vegan feta
- Ongeveer 100 gram sugar snaps
- Rode wijnazijn
- Peper
- Verse rozemarijn
- Venkelzaad
Bereidingswijze
- Schaaf de bieten met een kaasschaaf in plakjes of snijd de bieten in plakjes. Verdeel over de borden.
- Maak een bedje van spinazie in het midden van het bord.
- Snijd de mineola in stukjes en verdeel over de borden.
- Verkruimel de feta en besprenkel ook over de borden.
- Bak de walnoten samen met een grote hoeveelheid kokosbloesemsuiker in een koekenpan totdat de suiker begint te karameliseren.
- Bak ondertussen in een andere pan de sugar snaps voor maximaal 4 minuten. Sugar snaps gaan snel in de pan, dus hou een oogje in het zeil.
- Leg de walnoten op een snijplank en hak ze grof. Besprenkel de walnoten over de borden. Leg vervolgens de sugar snaps mooi neer op het bord.
- Maak het gerecht af met een takje rozenmarijn, peper en een paar venkelzaadjes. Besprenkel met wat rode wijnazijn.
Eet smakelijk! Geniet van je bietencarpaccio. Meer recepten van Jeanine? Die vind je hier.
Liefs, Jeanine en team ILH
Geef een reactie