5 x tips voor een goede nachtrust!

Health  /   - 

Heeft schaapjes tellen geen nut? Probeer deze goede nachtrust tips dan eens! Welterusten alvast 😉

Goede nachtrust tips!

Geen snelle koolhydraten

Een stuk fruit voor het slapen gaan? Liever niet. Fruit zit namelijk vol met snelle koolhydraten die je bloedsuikerspiegel verhogen, waardoor je een boost van energie krijgt die je nu niet bepaald nodig hebt voor je nachtrust;). ‘S avonds toch honger? Ga dan liever voor een bakje kwark, plakje kipfilet, handje noten, volkoren cracker of een eitje.

Geen late workout

Je zou misschien denken dat je als een roos in slaap valt na een flinke training,  maar het omgekeerde is waar. Ook al zijn je spieren misschien moe, je lichaamsbeweging verhoogt je energielevel en ook je lichaamstemperatuur, waardoor je lichaam moeilijker in slaap komt. Daarom is het verstandig om te voorkomen dat je traint binnen drie uur voordat je van plan bent om naar bed te gaan.

Drink anijsmelk of kruidenthee

Er zijn verschillende natuurlijke stofjes die helpen bij een goede nachtrust. Neem bijvoorbeeld anijs. Anijs werkt slaap bevorderend en helpt ook nog tegen onrustig dromen. Los een anijsblokje op in een kopje melk, en drink dit op vlak voor je gaat slapen. Ook een kopje kruidenthee, zoals kamille, lindebloesem en ijzerkruid kunnen helpen om lekker ontspannen in slaap te komen.

Maar… drink niet teveel

Een tripje naar de wc om 2:00 uur is voor je nachtrust niet heel fijn. Probeer daarom overdag voldoende te drinken, zodat je twee uur voor het slapen gaan je vochtinname beperkt. Zo kun je ’s nachts lekker doorslapen!

Zorg voor ritme

Het kan erg helpen om elke avond om een vaste tijd naar bed te gaan. Als je elke dag om 11 uur naar bed gaat, zul je vanzelf merken dat je lichaam daaraan gaat wennen. Zodra het bijna 11 uur is begin je moe te worden en als je dan eenmaal in bed ligt zul je al snel in slaap vallen. Dit geldt overigens ook voor opstaan of tussen door een powernap. Uitslapen of een powernap zorgen er namelijk voor dat je slaapcyclus in de war wordt gebracht, waardoor je ’s avonds weer moeilijker in slaap valt.

goede nachtrust

Wat doe jij wanneer je niet kunt slapen? Deel jouw tips met ons hieronder in de comments!

Liefs Daisy en Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Ik heb ook nog wat tips! Voor een goede nachtrust is het belangrijk cafeïne zoveel mogelijk te vermijden in de uren voor het slapen gaan, en mogelijk ook al in de middag. Chocola geeft bij mij ook een zeer opwekkend effect waardoor ik niet kan slapen. Een banaan is trouwens het enige fruit wat de aanmaak van melatonine bevordert, wat wel kan worden gegeten voor het slapen gaan. Daarnaast helpt een voetenbad met magnesiumkristallen mij erg om te ontspannen en in slaap te komen 🙂

  2. Ik vind het heel chill om minimaal een uur voordat ik ga slapen geen schermen meer te gebruiken. Dus geen laptop/tv, en mijn telefoon gaat op vliegtuigmodus. Mijn laatste uurtje gebruik ik dan voor mijn skincare routine, een beetje te lezen, en wat op te ruimen in huis, zodat ik super relaxed ga slapen.