Goed slapen met deze tips!

Blog, Health, Life  /   - 

Als kinderslaapcoach weet ik natuurlijk heel goed, hoe belangrijk een goede nachtrust is. Voor zowel je kindje als jou als ouder. Een goede nachtrust is heel erg belangrijk om dagelijks goed te kunnen functioneren. Helaas klinkt dit voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt aanpassen of veranderen aan je slaapomgeving om deze zo optimaal te benutten. In deze blog beschrijven we vier tips zodat jij lekkerder kan slapen en kan genieten van rust en comfort in de slaapkamer.

Ga voor luxe wat betreft beddengoed

Een echte vorm van comfort is het hebben van fijn beddengoed op je bed. Kies daarom voor een luxe beddengoed met kwaliteitsmaterialen. Hierbij kun je denken aan een stevig katoen of een bamboe dekbed. Test lekker uit of je graag wat zwaarder materiaal wilt, of juist iets zoals satijn. Er zijn ook kussenslopen met collageen, wat goed is voor je huid. Zo heb je talloze opties om uit te vinden wat echt bij jouw behoefte past. Luxe beddengoed past bij het uiterlijk van je kamer en laat je elke avond weer even lekker neerploffen op een fijn bed. En als je 1/3 van je leven slapend door brengt, is het die investering natuurlijk dubbel en dwars waard.

Zorg voor een rustige en fijne sfeer in de slaapkamer

Een fout die veelal wordt gemaakt in het gebruik van de slaapkamer, is dat het vaak geen oase van rust meer is, maar juist een drukke bedoeling. Veel mensen gooien hun kleding over een stoel en pakken snel hun spullen, zonder het bed op te maken. Toch is het heel erg aan te raden om te zorgen dat je dag al goed begint in de slaapkamer, om meer rust te hebben de hele dag. Maak daarom je bed op en vouw je was tijdig op en leg het weg. Ook kunnen kleuren en meubels veel uitmaken voor de sfeer in de kamer. Zorg voor warme sferen met een mooie lamp of fijn vloerkleed. Hierdoor krijg je meer rust in je hoofd, en zul je beter slapen.

Investeer in een goed matras

Het is heel erg belangrijk om te kijken naar een goed matras dat ook echt past bij jouw slaapbehoeften. Wil je nou geen nieuw matras aanschaffen, dan is het een goed idee om je oude matras eens flink op te frissen. Zo ben je er direct zeker van dat er geen bedwantsen in zitten. Mocht je nou wel een nieuw matras willen aanschaffen, zoek dan uit wat jouw ideale matras is. Zo kun je kiezen voor een stevig of zacht matras met verschillende dempingen. Ook je slaaphouding maakt uit voor het best passende matras.

Werk aan je slaaphouding

De vierde tip om beter te slapen in je slaapkamer is om te werken aan je slaaphouding. Vaak denk je er niet over na hoe je eigenlijk slaapt in de nacht, maar het kan veel uitmaken voor een goede nachtrust. Zo kun je bijvoorbeeld ondersteunende kussens of een ondersteunend matras aanschaffen wanneer je op een bepaalde manier slaapt. Hierdoor kun je klachten in je rug of nek verhelpen en de slaapkwaliteit verbeteren. Overweeg bijvoorbeeld om een ergonomisch kussen aan te schaffen of kijk naar andere hulpmiddelen. Een populair middel om de dag beter te beginnen en minder moe wakker te worden is de lamp die je kamer verlicht als wekker, op een tijd dat je niet in je diepe slaap bent. Hierdoor word je meer uit jezelf wakker, maar wel voor de juiste tijd.

Slaap jij wel goed, maar je kindje niet? Check dan deze blog met 10 tips voor goed slapen van je kindje!

Groetjes

I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *