WIN: 5 x Superfood Banana Spears

Food, Win  /   - 

Banana Spears zijn één van de populairste superfoods van het Superfood Centre. Maar ik kende het nog niet… shame on me. Daarom ben ik er gelijk even ingedoken! Ik mag namelijk vijf zakken Banana Spears onder jullie verloten. Reden genoeg om de Spears onder de loep te nemen!

Waarom Banana Spears superfoods zijn:

Banana Spears zijn stukjes gedroogde banaan. En dan niet de normale gele banaan zoals wij die kennen, maar rode bananen die pas (hand)geplukt worden als ze volledig gerijpt zijn. Door dit rijpingsproces zijn de bananen rijk aan vitaminen en mineralen. En hoe roder de vrucht, hoe meer caroteen en vitamine C. Banana Spears zijn een goede bron van vezels, kalium, vitamine C en B6.

 • Het kalium in de spears vermindert het risico op hart- en vaatziekten en helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.
 • De voedingsvezels in de bananen helpen bij een gezonde spijsvertering en een lage bloedsuikerspiegel.
 • Bananen bevatten polysachariden, pectine genoemd. Pectine helpt (ook) bij een normale spijsvertering en het verlichten van constipatie.

Met recht een super food dus!

Hoe eet je de Banana Spears?

Win: Banana Spears Bij het openen van de zak was ik verrast. Wat een gekke dingen! Donkerbruin, verschrompelde, kleffe banaantjes. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Bij het eerste hapje was ik direct fan. Hartstikke lekker namelijk! Het is heel stevig van structuur en het smaakt lekker zoet.

Ik heb een paar Banana Spears in kleine stukjes gesneden en ze verwerkt in een superfood snack mix: walnoten, goji bessen, krentjes en stukjes Banana Spears. Neem een handje van de mix als tussendoortje of meng het door je yoghurt of havermout bij het ontbijt. Banana Spears in snack mix

Ook kun je de Banana Spears door je smoothie of shake mixen. In dat geval kun je ze het beste een uur in water laten wellen. De spears geven een natuurlijk zoete smaak aan je smoothie.

Wat moet je doen om de Banana Spears te winnen?

That’s it!

De winnaars worden bekend gemaakt in de comments onder dit bericht en op Facebook. Dus houd het goed in de gaten.

Good luck!

Kun je niet wachten tot je weet of je gewonnen hebt? Bij het Superfood Centre in Amsterdam zijn de Banana Spears te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 reacties

 1. Ik ben zo bezig met het leven met reuma en ontdek elke dag weer voeding, , recepten en andere dingen die mjjn gezondheid ondersteunen. De babana spears kunnen dan niet ontbreken. Ik doe mee met de winactie!

 2. Ik ben een banaan en superfood fan!

  Lijkt me superleuk na alle superfoods die ik al heb geprobeerd deze ook bij te kunnen schrijven op mijn lijstje, lekker bij de havermout of los met wat appelstroop! Yum!

  Groet,
  Sanne

 3. Ik doe mee, omdat ik al anderhalf jaar met darmproblemen loop 🙁 Al van alles geprobeerd. Wie weet helpt dit de boel weer op gang!

 4. O, wat leuk. Ik hou van banaan!
  Superfoods zijn sinds anderhalf jaar niet meer vreemd voor mij. Helaas zijn Banana Spears geen product die je zomaar in iedere willekeurige natuurwinkel tegenkomt.
  Ik ben wel toe aan een (zeer welkome) afwisseling van de goji’s, mulberries en inca’s!
  Het lijkt me heerlijk om, samen met pindakaas, te gebruiken als topping voor chia-pudding.
  I’ll cross my fingers. xxx

 5. Graag doe ik mee omdat ik nieuwsgierig ben, alles wat er anders uit ziet wil uitproberen en bananen lekker vind.
  Dus kom maar op met Banana Spears!!!

 6. Ik denk dat dit de pisang susu is. In Indonesië (en natuurlijk ook andere landen) heb je mini banaantjes en die worden dus pisang susu genoemd. Die schijnen heel zoet en lekker te zijn. Dus ik denk dat ze deze soort hebben gebruikt.

 7. Normaal gebruik ik de “Normale”gele banaan in mijn smoothies, yoghurt of naturel.En van zoetigheid hou ik helaas ook erg graag dus als deze Banana Spears zo smaken als hierboven wordt beschreven dan wil graag eens van deze snoepen.

  Groetjes Els

 8. Ik ben erg fan van de superfoods. Maar deze kan ik nog niet. Dus zou deze graag willen uitproberen!! Om nog meer variatie te creëren :))

 9. Ik doe mee omdat ik aan het onderzoeken ben wat op gezondheidsgebied goed werkt voor mij. Nadat ik gestopt was met roken, en begonnen met sporten, focus ik me nu op mijn eten. Ik ben heel nieuwsgierig naar dit product!

 10. Ik heb een passie voor yoga, natuurlijke geneeswijzen, voeding en hierbij horen natuurlijk superfoods. Nooit heb ik gehoord van deze soort bananen, ik ben zo ontzettend nieuwsgierig dat ik heel graag mee doe aan deze actie. Hmm, ik kan niet wachten te proeven en ze aan mijn andere superfoods verslavingen toe te voegen.

 11. Wat een leuke actie, ik ben erg benieuwd naar de smaak van Superfood Banana Spears gedroogd.
  Ik hou erg van super foods en ben gek op de smaak van bananen.
  Ik heb beide Facebook pagina’s geliked.

 12. Nooit van gehoord! Yes weer wat geleerd op de maandag. Nu moet ik ze alleen nog proeven zodat ik andere mensen weer kan overtuigen van het kopen ervan 😉

 13. Ik vul mijn dagelijkse muesli altijd aan met raw food (chia en hennep zaadjes) en gedroogde vruchten. Lekker en super gezond.
  Zo heb ik al papaya, abrikozen, dadels en pruimen erdoor gemengd, maar deze banana’s ken ik nog niet.
  Na jullie vehaal ben ik erg nieuwsgierig geworden en een beetje variatie in mijn muesli kan natuurlijk geen kwaad.
  Dus kom maar op met die banana’s! 😉

 14. Ik doe héél graag mee, ik ben na je beschrijving zó benieuwd geworden! Ik heb het vermoeden dat ze een beetje als pisang susu smaken maar dat weet ik dus nog niet 🙂

 15. Ik ga me dan ook zitten schamen … want ik ken het ook (nog) niet! Terwijl ik toch best fanatiek bezig ben met superfood. Maar het klinkt veelbelovend, dus ik zou het heel graag proberen 🙂

 16. Ik wil ze graag proberen bij m’n warme havermout of overnight oats, of wellicht eens in een gezond toetje. Ben wel heel erg benieuwd nu hoe dit precies smaakt

 17. Ik doe mee, die banana spears lijken me heel lekker! Nooit van gehoord eigenlijk, zoals met heel veel suoerfoods, haha. Ik zou ze graag gebruiken voor het hardlopen, ze zeggen altijd dat banaan je veel energie geeft dus dit zal ook wel werken daarvoor, en dan komen er ook nog al die andere goede functies bij! Bovendien ben ik altijd op zoek naar opfleurdingen voor mijn yoghurt met havermout ’s ochtends. 🙂